Ένας άλλος άνθρωπος

Ο Kimi Raikkonen νιώθει πολύ διαφορετικά από ότι πέρυσι, πριν από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Πριν από 12 μήνες, ο νεοφερμένος στη Ferrari Kimi Raikkonen κυριαρχούσε στον πρώτο του αγώνα με τη Ferrari, ξεκινώντας από την pole position του Grand Prix Αυστραλίας και παίρνοντας την πρώτη από τις 6 νίκες που έκανε στη σεζόν. Μετά τη Μελβούρνη, όμως, δεν είχε ανάλογη συνέχεια και έπρεπε να μπούμε στο 2ο μισό του πρωταθλήματος για να αντεπιτεθεί και με συνεχόμενες νίκες στο τέλος να εξασφαλίσει τον τίτλο.

Φέτος όμως τα προβλήματα προσαρμογής δεν υπάρχουν και ο ίδιος ο Φινλανδός δηλώνει ότι αισθάνεται πολύ διαφορετικά από πέρυσι: «Προσωπικά, νιώθω πολύ μεγάλη διαφορά τη στη φετινή έναρξη του πρωταθλήματος σε σύγκριση με το 2007. Τώρα ξέρω καλά την ομάδα και τον τρόπο που δουλεύουν και δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις. Έχω αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τους μηχανικούς μου και καταλαβαινόμαστε: ξέρουν πώς θέλω να είναι στημένο το μονοθέσιό μου».

Ο Raikkonen έχει και άλλον ένα λόγο να είναι αισιόδοξος, και αυτός είναι το φετινό μονοθέσιο, η F2008, είναι καλύτερο από το περσινό, με το οποίο κέρδισε τον τίτλο: «Πιστεύω ότι πάμε στη Μελβούρνη με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Οι χειμερινές δοκιμές πήγαν πολύ καλά και κάναμε ό,τι ήταν δυνατό. Η F2008 είναι ένα βήμα μπροστά από το περσινό μας μονοθέσιο. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά, ιδιαίτερα στους τομείς που δεν ήμασταν πολύ δυνατοί, όπως η συμπεριφορά στις αργές στροφές και πάνω από τα κερμπ. Θα είμαστε δυνατοί παντού, αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πορεία των δοκιμών. Έχουμε ένα δυνατό, γρήγορο, ανταγωνιστικό και αξιόπιστο πακέτο. Θα παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα και στο τέλος θα διεκδικήσουμε τα δύο πρωταθλήματα».

Αυτή ήταν μια από τις σπάνιες φορές που ο Kimi Raikkonen εμφανίστηκε τόσο αισιόδοξος για την έκβαση μιας σεζόν. Ωστόσο, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, προσπαθεί να τιθασεύσει το διάχυτο ενθουσιασμό στις τάξεις της Scuderia: «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αναλύουμε τα δεδομένα από τις δοκιμές. Το μονοθέσιό μας φαίνεται καλό αλλά πρέπει να δούμε πού βρίσκονται οι άλλοι σε απόδοση και αξιοπιστία. Είμαι σίγουρος ότι φέτος η αξιοπιστία θα κάνει τη διαφορά, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν. Θέλω να είμαι προσεκτικός και να μην πω πολλά, μέχρι να δούμε τι γίνεται. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στους αντιπάλους μας αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλά φέτος».

top