Οι θεατές μηνύουν το Φούτζι


Εκνευρισμένοι θεατές ετοιμάζονται να πάνε την πίστα του Φούτζι στα δικαστήρια ισχυριζόμενοι ότι οι διοργανωτές απέτυχε να καλύψει τις προσδοκίες τους όταν επέστρεψε στο πρόγραμμα της F1 το 2007.

Περίπου 70 άτομα σχεδιάζουν να μηνύσουν τη πίστα ισχυριζόμενοι ότι η οργάνωση ήταν πολύ άσχημη, σε έναν αγώνα που επηρεάστηκε από τη δυνατή βροχή, σε μία προσπάθεια όχι μόνο να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν για εισιτήρια, αλλά επίσης και αρκετές χιλιάδες γιεν. Η βάση των ισχυρισμών τους που θα παρουσιαστεί στο περιφερειακό δικαστήριο του Τόκιο τον επόμενο μήνα, είναι το γεγονός ότι η θέα από τις θέσεις τους επηρεάστηκε και ότι υπέφεραν από το χάος της κίνησης που προκλήθηκε από τη μονοδρόμηση της περιοχής και την ενισχυμένη χρήση λεωφορείων.

Πολλοί θεατές κάθισαν σε πρόχειρες εξέδρες πίσω από πιο μόνιμες εγκαταστάσεις ώστε να αποφύγουν την αγορά εισιτηρίων του αγώνα με αποτέλεσμα κάποιοι να μην έχουν θέα σε ορισμένα σημεία της πίστας, ενώ το μποτιλιάρισμα αύξησε το θυμό και την κούραση, με τους θεατές να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία λεωφορείου που είχαν σχεδιάσει οι διοργανωτές.

Το Φούτζι έχει ήδη παραδεχθεί ότι υπήρχαν προβλήματα οργάνωσης στο πρώτο του γκραν πρι μετά το 1970, αλλά οι αποζημιώσεις που ήδη προσφέρθηκαν δεν πήγαν αρκετά μακριά. Η πίστα σύμφωνα με δημοσιεύματα επέστρεψε 50.000 γιεν σε 7.100 θεατές που αγόρασαν εισιτήρια 61.000 γιεν για ρεζερβέ θέσεις, των οποίων η θέα ήταν εν μέρει επηρεασμένη. Το ποσό είναι ίσο της διαφοράς στη τιμή μεταξύ των θέσεων ρεζερβέ με αυτές που δεν ήταν. Οι διοργανωτές επίσης έδωσαν όλο το ποσό του εισιτηρίου σε 85 ανθρώπους που κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν ήταν ικανοί να φτάσουν στη πίστα όταν είχε αρχίσει ο αγώνας. Παρόλα αυτά, όλα τα μέτρα δεν ήταν αρκετά για να ικανοποιηθεί η παραπάνω ομάδα ανθρώπων.

"Εκτός από εκείνους που πήραν αποζημιώσεις, πολλοί βίωσαν τον πόνο", είπε εκπρόσωπος της ομάδας στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun. "Τα κριτήρια αποζημίωσης δεν είναι δίκαια και θα θέλαμε να αφήσουμε την πραγματικότητα της ζημιάς να γίνει καλύτερα γνωστή μέσω της μήνυσης".

Το Φούτζι έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το φετινό ιαπωνικό γκραν πρι τον Οκτώβριο.

top