Το Σίλβερστοουν αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια


Η βρετανική λέσχη οδηγών αγώνων (BRDC) ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες εικόνες από Η/Υ, με τις προτάσεις της εξέλιξης των συμπλεγμάτων Pit και Paddock στο Σίλβερστοουν.

Το σύμπλεγμα είναι η ζωτική πρώτη φάση στην επαναεπιβεβαίωση της θέσης του Σίλβερστοουν στη κορυφή της βιομηχανίας των μηχανοκίνητων σπορ και της έδρας των αγώνων ταχύτητας. Υπό τις ισχύουσες προτάσεις, το σύμπλεγμα Pit και Paddock, θα μετακινηθεί από την τωρινή του θέση μεταξύ Woodcote και Copse, σε μία νέα τοποθεσία μεταξύ Club και Abbey. Στο σύμπλεγμα θα περιλαμβάνονται νέα γκαράζ, νέο κτίριο αγωνιστικού ελέγχου, κέντρο ΜΜΕ, ζώνες φιλοξενίας και θεατών VIP και ένα κυρίως paddock.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία νέας ευθείας στα pit, με αναδιοργανωμένα σημεία εισίδου και εξόδου, μία αναδιάταξη του Club Corner και ένα νέο κομμάτι στο Abbey. Σχεδιασμένο από την βραβευμένη αρχιτεκτονική εταιρεία που ειδκεύεται στα σπορ, την HOK, το νέο σύμπλεγμα θα διασφαλίζει ότι ομάδες και χορηγοί θα έχουν παγκοσμίου επιπέδου εγκαταστάσεις για να επαναφέρουν τη θέση του Σίλβερστοουν ως ένα κύριο προορισμό.

Αυτή η πρωτοποριακή εξέλιξη θα δράσει ως καταλύτης για περισσότερες επενδύσεις σε όλη την περιοχή και θα θέσει ένα υψηλό αρχιτεκτονικό δεδομένο για μελλοντικές βελτιώσεις. Επίσης παρέχει τη πρώτη φάση στο να κάνει το Σίλβερστοουν πιο βιώσιμο, με τις εγκαταστάσεις που παρέχονται στο νέο κτήριο να το βοηθούν να έχει σύνδεση με ένα συνδυασμένο σύστημα θέρμανσης και ισχύος που αυτή τη στιγμή εξετάζεται για όλο τον χώρο. Το σύμπλεγμα Pit και Paddock είναι η πρώτη πρόταση στο 10ετές πρόγραμμα που θα δει ένα νέο κέντρο δοκιμών κατασκευαστών, επιχειρηματικό πάρκο, extreme sport, 2 ξενοδοχεία, μία νέα πανεπιστημιακή έδρα, ένα κέντρο υποδοχής και μερικά νέα σπίτια κοντά στην πίστα.

Με όλα αυτά, η νέα βελτίωση θα δημιουργήσει ένα παγκοσμίου επιπέδου χώρο για μηχανοκίνητα σπορ, εκπαίδευση και βελτίσωση υψηλής τεχνολογίας που θα διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην κορυφή της βιομηχανίας των μηχανοκίνητων σπορ και θα διατηρήσει τη θέση του ως ένας μεγάλος τοπικός και εθνικός εργοδότης.

Ο Ντέιμον Χιλ, πρόεδρος του BRDC, είπε: "Το Σίλβερστοουν είναι μία σπουδαία πίστα με μία σπουδαία ιστορία. Αυτές οι εικόνες είναι το όραμα του μέλλοντος για το Σίλβερστοουν και εκείνο που ελπίζουμε ακράδαντα ότι θα πραγματοποιηθεί, ώστε να παρέχουμε ένα χώρο όπου όλες οι μορφές των μηχανοκίνητων σπορ μπορούν να εορταστούν με ωραίο τρόπο, προς όφελος των συμμετεχόντων και των θεατών. Αυτές οι νέες εγκαταστάσεις και η νέα βελτίωση στο σύνολό της, θα βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων στο Νορθάμπτονσαϊρ και θα δημιουργήσει περισσότερες δουλειές για τις τοπικές κοινωνίες.

"Το βρετανικό γκραν πρι μόνο του συνεισφέρει περισσότερες από 30 εκ. λίρες το χρόνο στην τοπική περιοχή και είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτό το εισόδημα, όπως επίσης και την παγκοσμίου επιπέδου τεχνογνωσίας του Ηνωμένου Βασιλείου σε υψηλής τεχνολογίας μηχανολογία και βιομηχανία. Επίσης δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι για να διατηρήσουμε το βρετανικό γκραν πρι χρειαζόμαστε έναν χώρο τέτοιου επιπέδου και το γκραν πρι είναι ένα στοιχείο κλειδί στο όλο σχέδιο".

top