Ο Domenicali συνιστά ψυχραιμία

Περισσότερο από μία δεκαετία είχε η Ferrari να κάνει τόσο άσχημο ξεκίνημα σε μια σεζόν, όπως αυτό στην Αυστραλία, ενώ μόνο το 2006 μπορεί να πει κανείς ότι πλησίασε την κατάστασή της. Οι Raikkonen και Massa υπέκυψαν στις επιθυμίες του κινητήρα της F2008 άλλα έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους, καθώς υπέπεσαν σε μια σειρά λαθών που δεν μας έχουν συνηθίσει. Ο Stefano Domenicali έχει αναλάβει πλέον να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα, διότι γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα της Αυστραλίας δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της Ferrari.

Ο Domenicali μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέλυσε τα προβλήματα που είχαν οι «κόκκινοι»: «Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Δυστυχώς ήταν ένα καταστροφικό διήμερο. Τίποτα δεν πήγε όπως είχαμε σχεδιάσει, έτσι ήταν δύσκολα. Άλλα αν θυμάστε το 2006 είχαμε ένα παρόμοιο ξεκίνημα με δύο εγκαταλείψεις και ήμασταν σε θέση να επανέλθουμε αργότερα».

«Δεν ήμασταν απίθανοι πριν από τον αγώνα και δεν είμαστε ανόητοι μετά από αυτόν, έτσι πρέπει να αναλύσουμε τις λεπτομέρειες και να δούμε τι έφταιξε. Και φυσικά η κυριότερη ανησυχία είναι να κατανοήσουμε το πρόβλημα. Είχαμε δύο κινητήρες σπασμένους άρα αυτό είναι το κύριο πρόβλημα. Άλλα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να είμαστε πολύ συναισθηματικοί τώρα διότι είναι πολύ εύκολο να συνεχίσουμε την καθοδική πορεία»
, πρόσθεσε ο Ιταλός manager.

Ο Stefano Domenicali δεν έκρυψε και την έκπληξή του για το πρόβλημα αξιοπιστίας που προέκυψε. «Ήταν έκπληξη μετά από τόσα χιλιόμετρα που κάναμε τον χειμώνα. Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί συνέβη αυτό».

Ακόμη πιο σκληρός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo. «Ήταν μια υγιής δόση ταπείνωσης, το οποίο είναι υγιές για όλους μας. Ανυπομονώ για τη Μαλαισία όπου περιμένω να δω την πραγματική Ferrari».

Η Mubadala κοντά στην Ferrari


Η Mubadala, εταιρία ανάπτυξης του Abu Dhabi, ανακοίνωσε την Κυριακή την επέκταση της συνεργασίας της με τη Ferrari στη Formula 1. Η χορηγία είχε διάρκεια τριών χρόνων και έληγε το τέλος του 2009, άλλα η εταιρία έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Η Mubadala διαχειρίζεται και το 5 τοις εκατό της Ferrari. Την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη μια εταιρία από το Abu Dhabi αποφάσισε να στηρίξει την Scuderia, η Eithad Airways.

top