Ιρβάιν: Η F1 γίνεται παιχνίδι


Ο πρώην πιλότος της F1, Έντι Ιρβάιν, πιστεύει ότι το σπορ αποκτά λιγότερο ενδιαφέρον καθώς οι ικανότητες του πιλότου γίνονται λιγότερο σημαντικές κάθε χρόνο όπως εξελίσσονται τα πράγματα.

Ο πρώην πιλότος της Ferrari είπε ότι το σπορ έχει ποιοτική πτώση και δεν είναι εκείνο που συνήθιζε να είναι. Υπάρχει μία αναφορά που φέρνει στον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, όταν είπε:: "Υπάρχουν μόνο 3 σπορ, ταυρομαχίες, μηχανοκίνητα σπορ και ορειβασία, όλα τα υπόλοιπα είναι βαρετά παιχνίδια', έγγραψε ο Ιρβάιν στη στήλη του στην εφημερίδα Guardian. "Η F1 δείχνει τη πρόθεση να προσπαθήσει να γίνει ένα παιχνίδι. Παίρνοντας αυξημένα μέτρα να επιβραδύνει τα πράγματα, η FIA στρέφει την F1 σε ένα αρνητικό μονοπάτι. Είναι σχεδόν αδύνατον τώρα να έχεις ατύχημα στην F1, απλά πηγαίνεις στις αμμοπαγίδες. Το σπορ έχει ποιοτική πτώση και δεν είναι F1. Πριν, αν έκανες ένα λάθος ενώ πάλευες να προσπεράσεις, είχες το κίνδυνο να πετάξεις σε μία μπαριέρα. Τώρα ο αγώνας δεν θυμίζει τόσο τους μονομάχους".


"Σε ότι αφορά τη μείωση των οδηγικών βοηθημάτων για να αυξηθούν οι ικανότητες που χρειάζονται σε έναν αγώνα, η απομάκρυνση του traction control θα κάνει πολύ μικρή διαφορά εκτός από τις εξαιρετικά βροχερές συνθήκες. Το ευκολότερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να βγεις από μία στροφή πατώντας γκάζι. Τα φρένα και οι στροφές είναι το σκληρότερο κομμάτι. Ναι, πρέπει να συγκεντρώνεσαι λίγο περισσότερο αλλά για τους πιλότους σε αυτό το επίπεδο, η έλλειψη του traction control δεν θα είναι μεγάλη δυσκολία".

top