Ο Fernando Alonso παρέμεινε ψύχραιμος παρά την καλή εμφάνιση στην Αυστραλία

Ο Ισπανός πιλότος της Renault κατάφερε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις ατυχίες και τα λάθη των αντιπάλων του και να πάρει ένα ανέλπιστα καλό αποτέλεσμα. Η 4η θέση μάλλον φαινόταν ουτοπική πριν από την έναρξη του αγώνα, ιδιαίτερα από τη 12η θέση που βρισκόταν στο grid, άλλα η επιμονή και η εμπειρία του Alonso έδωσαν στη Renault ένα καλό αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά σε αρκετά σημεία παρακολουθήσαμε τον Ισπανό να παλεύει με το μονοθέσιο του όταν προσπάθησε να πιέσει στο όριο και αν δεν ήταν το δάχτυλο του Kovalainen να ακουμπήσει τον περιοριστή ταχύτητας τότε μάλλον θα έφτανε μέχρι την 5η θέση. «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα», ανέφερε ο Alonso στην Ισπανική εφημερίδα AS. «Όλες οι εξομοιώσεις που κάναμε έδειχναν ότι βρισκόμασταν στην 8η ή 9η θέση και τερματίσαμε 4οι. Ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα, άλλα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι χωρίς τις εγκαταλείψεις θα είχαμε τερματίσει άνετα εκτός βαθμών».

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την 4η θέση, άλλα αν συνεχίσουμε έτσι θα απογοητευτούμε. Μπορεί στην Μαλαισία, αν οι δύο Ferrari, οι BMW και ούτω καθ’ εξής να τερματίσουν τον αγώνα, να είμαστε έξω από τους βαθμούς. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα, να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στις κατατακτήριες και να μπούμε στο Q3. Μετά πρέπει να βελτιωθούμε στον αγώνα. Είναι αλήθεια ότι είχα πολλή κίνηση και ατυχία με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, άλλα κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα τα είχαμε πάει καλά και πρέπει να βελτιωθούμε».


Η σχέση του Alonso με τον Ron Dennis δεν βρίσκονται και στο καλύτερο επίπεδο του και όταν ο Ισπανός είχε την ευκαιρία να περάσει τον Kovalainen αντέδρασε το ίδιο με τον Dennis. «Όταν είδα στις οθόνες ότι εκείνος (Dennis) αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στον πάγκο της McLaren, έκανα το ίδιο όταν πέρασα τον Kovalainen. Είχα την ευκαιρία να περάσω την McLaren και το έκανα. Ήταν καλό που ήταν αυτό το μονοθέσιο, διότι ήταν ξεκάθαρα σε καλύτερη κατάσταση και η θέση τους είναι μπροστά μας».

top