Παραιτήθηκε από διευθυντής της Ferrari o Todt

Aπο msfree.gr
Ο Jean Todt είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις λαμπρότερες σελίδες στην πρόσφατη ιστορία της Ferrari. Ο μικρόσωμος Γάλλος από το 2006 κατέχει τη θέση του διευθυντή της ιταλικής εταιρείας, ρόλο πολύ ευρύτερο από αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει στην αγωνιστική ομάδα. Από φέτος έχει αφήσει τη διοίκηση της Scuderia στα χέρια του Stefano Domenicali και πλέον δεν έχει ούτε το πόστο του διευθυντή , ύστερα από δική του θέληση.

Την Τρίτη 18/3 συνεδρίασαν οι μέτοχοι της Ferrari και επιβεβαίωσαν τα εξής: Ο Luca di Montezemolo παραμένει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Amedeo Felisa διορίστηκε διευθυντής, στη θέση που άφησε ο Jean Todt. Ο Todt παραμένει μέλος του ΔΣ, με ειδικές αρμοδιότητες που θα του δοθούν από τον πρόεδρο. Έτσι για τα επόμενα 3 χρόνια το ΔΣ της Ferrari θα είναι το εξής: Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, Jean Todt, Amedeo Felisa, Alfredo Altavilla, Diego della Valle, Christopher Gent, Ferruccio Luppi, Sergio Marchionne, Paolo Monferino, Lindsay Owen-Jones, Marco Piccinini και Sergio Pininfarina.

Οι θέσεις που κρατάει ο Jean Todt μετά τη συνεδρίαση των συμβούλων, σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή μας στη Ρώμη, είναι η θέση του προέδρου στο συμβούλιο της Ferrari Asia Pacific και Ferrari West Europe, ενώ θα συνεχίσει να είναι ο εκπρόσωπος της ιταλικής ομάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA. Οι ειδικές αρμοδιότητες που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση του συμβουλίου θα αφορούν την αθλητική διαχείριση της ομάδας στο Gran Turismo.

Το συμβούλιο των μετόχων επίσης ενέκρινε τον ισολογισμό της εταιρείας για το 2007, σύμφωνα με τον οποίο η Ferrari παρουσίασε ρεκόρ εσόδων με €1,668 δισεκατομμύρια, αφού παρέδωσε 6.465 αυτοκίνητα.

Μπαίνει γερά στο παιχνίδι ο Montezemolo

Οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Ιταλία, από τον καλό μας συνεργάτη Ηρακλή Βλαχάκη, αναφέρουν ότι ο Luca di Montezemolo σκοπεύει να ασχοληθεί πιο ενεργά με την αγωνιστική ομάδα της Ferrari, πιθανώς βλέποντας ότι ύστερα από το προβληματικό ξεκίνημα η Scuderia χρειάζεται και μια πιο «αρχηγική» μορφή για να σταθεί στο ύψος της (σας θυμίζει κάτι αυτό;). Λέγεται, ότι αυτός είναι ο λόγος που ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Montezemolo παραιτήθηκε από πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλών Βιομηχάνων (Confidustria). Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Confidustria είναι πολύ δυνατό όργανο στην Ιταλία, με τεράστια επιρροή στην κυβέρνηση.

Ο Montezemolo τα τελευταία χρόνια δεν ασχολούταν ιδιαίτερα με τη Ferrari σε επίπεδο διοίκησης. Η κίνησή του αυτή δείχνει ότι σκοπεύει να επανέλθει δυναμικά στα πράγματα της εταιρείας, κάτι που αναμένεται να τον φέρει πιο κοντά και στην αγωνιστική ομάδα. Όπως μαθαίνουμε, οι πρώτες αντιδράσεις είναι πολύ θετικές και στο εργοστάσιο της Ferrari υπάρχει κλίμα ενθουσιασμού γι’ αυτήν την αλλαγή.

Οι πρώτες δηλώσεις του Todt ήταν: «Η υπόσχεση που είχα δώσει στον πρόεδρο (Luca di Montezemolo) ηταν να διαχειριστώ την εταιρία μέχρι το τέλος της θητείας του σαν Πρόεδρος της Confindustria και να εντοπίσω τον καινούργιο αθλητικό διευθυντή. Πραγματοποιώντας αυτά τα βήματα, ανοίγει τώρα μία καινούργια φάση της ζωής μου στην οποία θα έχω περισσότερο χρόνο να αφιερώσω στον εαυτό μου και σε κάποια άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Φυσικά θα συνεχίσω να συνεισφέρω στη Ferrari μέσω των γενικών και ειδικών αρμοδιοτήτων που μου ανέθεσε ο Πρόεδρος».

top