Στη Force India πιστεύουν ότι μπορούν να δουν τα μονοθέσιά τους στο 2ο μέρος των κατατακτηρίων

Στη Formula 1 δεν υπάρχουν μόνο οι ομάδες που παλεύουν για τις νίκες, τα βάθρα ή τους βαθμούς. Υπάρχουν και οι ομάδες που προσπαθούν σε κάθε αγώνα για το καλύτερο δυνατό, που γι’ αυτές είναι μια καλή εμφάνιση στις κατατακτήριες και ο τερματισμός στον αγώνα. Μία από αυτές είναι η Force India, που φέτος με καινούριο ιδιοκτήτη και την προσθήκη του έμπειρου Giancarlo Fisichella είναι έτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω. Αυτό φάνηκε άλλωστε στο Grand Prix της Μελβούρνης, όπου για 2 δέκατα του δευτερολέπτου δεν είδαμε μονοθέσιο της Force India να τρέχει στο 2ο μέρος των κατατακτηρίων.

Η ομάδα πηγαίνει στη Μαλαισία έχοντας καινούριο αεροδυναμικό πακέτο και αναπτερωμένο ηθικό, όπως εκφράζεται από τον τεχνικό διευθυντή Mike Gascoyne: «Πρέπει να έχουμε στη Μαλαισία τους ίδιους στόχους που είχαμε στην Αυστραλία. Ήμασταν άτυχοι στη Μελβούρνη και χάσαμε το Q2 για κλάσματα του δευτερολέπτου, και ύστερα και τα δύο μονοθέσια βγήκαν εκτός αγώνα πολύ νωρίς. Ωστόσο, δείξαμε ότι έχουμε κάνει ένα ξεκάθαρο βήμα μπροστά σε ανταγωνιστικότητα. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν ένα δευτερόλεπτο πίσω από όλους. Στην Αυστραλία δείξαμε ότι είμαστε πιο κοντά και με τα νέα εξαρτήματα στη Μαλαισία θα είμαστε σε θέση να κάνουμε άλλο ένα βήμα».

Το ίδιο αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Giancarlo Fisichella: «Ανυπομονώ για τη Μαλαισία, για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στον αγώνα. Στην Αυστραλία βγήκαμε νωρίς και δεν μπορέσαμε να δείξουμε πόσο κοντά είμαστε στις άλλες ομάδες. Η VJM01 δείχνει πιο σταθερή και τώρα με τα νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα θα πάμε ακόμα καλύτερα. Έχω καλές αναμνήσεις από αυτόν τον αγώνα. Κέρδισα το 2006 με τη Renault και παρότι ξέρω ότι δεν θα είμαι σε αυτήν τη θέση νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε καλή παρουσία».
Όπως λέει ο λαός ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...

top