Ο χρωματισμός της FW30

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η Williams παρουσίασε στο κοινό τον χρωματισμό που θα έχει το μονοθέσιό της το 2008.


"Θα υπάρξει απογοήτευση αν δεν καταφέρουμε να απειλήσουμε την Ferrari και την McLaren κατά την διάρκεια της χρονιάς" - Πάτρικ Χεντ

Η βρετανική ομάδα ήταν η μοναδική που δεν έκανε επίσημα αποκαλυπτήρια του "όπλου" της, αλλά χρησιμοποίησε 6 διαφορετικούς χρωματισμούς κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών για να γιορτάσει την 30η συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Τα τελικά χρώματα της FW30 παρουσιάστηκαν μόλις σήμερα (3/3) και η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι είναι ότι το σκούρο μπλε καλύπτει πλέον μεγαλύτερη επιφάνεια σε σχέση με το λευκό.

Στην Williams υπάρχει αισιοδοξία πως φετινό μονοθέσιο μπορεί να επαναφέρει την ομάδα στις παλιές τις δόξες και ότι θα βρεθεί κοντά στον ρυθμό των δύο κορυφαίων team, δηλαδή της Ferrari και της McLaren.

"Δεν στοχεύουμε σε κάποια ομάδα συγκεκριμένα, απλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό", τόνισε ο συνιδιοκτήτης της Williams, Πάτρικ Χεντ.

"Η Ferrari ήταν αυτή που κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα, οπότε αυτή αποτελεί τον στόχο. Σίγουρα θα υπάρξει απογοήτευση αν δεν καταφέρουμε να απειλήσουμε την Ferrari και την McLaren κατά την διάρκεια της χρονιάς, όμως αυτές οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα ενόψει της πρεμιέρας".

Ο Χεντ πρόσθεσε: "Είναι δύσκολο να πούμε πού ακριβώς βρισκόμαστε, γιατί είναι αρκετά τα μονοθέσια που έκαναν καλές επιδόσεις. Για παράδειγμα, πολλοί έλεγαν ότι η Toyota είναι εκτός παιχνιδιού και η Ferrari χιλιόμετρα μακριά, αλλά το 1:20.8 που έκανε ο Γιάρνο Τρούλι στην Βαρκελώνη ήταν ένας πάρα πολύ καλός χρόνος.

"Οπότε δεν θα γνωρίσουμε σε ποια θέση είμαστε εμείς και αυτό θα έχει ξεκαθαρίσει όταν θα πάμε στην Μαλαισία για τον δεύτερο αγώνα της σεζόν. Ξέρουμε ότι το φετινό μας μονοθέσιο είναι πολύ καλύτερο απ` το περσινό, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν επίσης βελτιώσει το μονοθέσιό τους".

top