Έφταιγε η… δίψα στον Hamilton


Ο βρετανικός Τύπος βρήκε την αιτία της ήττας του Lewis Hamilton στη Μαλαισία.

Τι κι αν η McLaren φαινόταν να αδυνατεί να λειτουργήσει σωστά στο σιρκουί της Sepang; Τι κι αν οι μηχανικοί της τα έκαναν θάλασσα στο πρώτο pit stop του Lewis Hamilton; Τι κι αν η ποινή 5 θέσεων που έλαβε στα δοκιμαστικά του κατέστρεψε τον αγώνα; Ο βρετανικός Τύπος βρήκε αλλού την αιτία της ήττας του ήρωά του στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Δεν έφταιγε λοιπόν η πρόσφυση, ο κινητήρας ή κάτι άλλο μηχανικό. Το πρόβλημα ήταν ότι στην πορεία του αγώνα, σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα παροχής υγρών με αποτέλεσμα ο Βρετανός να... κορακιάσει!

«Μαρτύριο για τον Lewis» έγραψε η Sun ενώ το πρωτοσέλιδα των Times ανέφερε: «Ο Hamilton πάλεψε με την αφυδάτωση». «Στέγνωσε ο Lewis - Στην κορυφή ο Kimi καθώς ο Hamilton έμεινε από... τύχη και υγρά», έγραψε η Evening Standard.

Αντίθετα, το αφεντικό της McLaren, Ron Dennis, αρνήθηκε να λάβει μέρος στο μελόδραμα αναφέροντας ως σημαντικότερο το πρόβλημα στον εμπρός δεξί τροχό του οδηγού του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο βρετανικός Τύπος ξέχασε να αναφέρει ότι παρόμοιο πρόβλημα με την παροχή υγρού αντιμετώπισε και Robert Kubica που μάλιστα έτρεχε και άρρωστος! Ο Πολωνός τερμάτισε δεύτερος...

Ειδικά στην καυτή Μαλαισία, οι οδηγοί χάνουν περίπου 4 λίτρα σωματικών υγρών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γι αυτό πίνουν ειδικά υγρά, πλούσια σε ηλεκτρολύτες ώστε να αντισταθμίσουν τα μέταλλα και άλατα και να αποφύγουν την αφυδάτωση. Κατά τη διάρκεια του GP, το υγρό που πίνουν πατώντας ένα συγκεκριμένο κουμπί στο τιμόνι, δεν μοιάζει με δροσερό χυμό αλλά με ζεστό τσάι.

top