Κολακευτικά σχόλια κάνουν όλοι για τον Heikki Kovalainen


Όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία του Heikki Kovalainen με τη McLaren-Mercedes για το 2008 δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βιάστηκαν να τον χρίσουν ως Νο2 οδηγό πίσω από τον Lewis Hamilton. Ωστόσο ο Φινλανδός, ειδικά στη Μαλαισία, όπου ήταν όλο το τριήμερο ταχύτερος του teammate του, απέδειξε ότι δεν έχει σκοπό να μείνει στη σκιά κανενός. Και οι εμφανίσεις του κάθε άλλο παρά περνάνε απαρατήρητες...

«Ο Heikki είναι σίγουρα η έκπληξη της χρονιάς έως τώρα. Στα δοκιμαστικά ηττήθηκε μόνο από τις Ferrari και είναι σημαντικό το να επικρατεί του Hamilton στο δεύτερο μόλις αγώνα του ως οδηγός της McLaren», σχολίασε ο Marc Gene, δοκιμαστής της Ferrari, στην εφημερίδα El Mundo.

Μόνο καλά λόγια για τον Φινλανδό είχε και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Niki Lauda. «Δεν έχει εμπειρία από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, κι όμως, ήταν ήδη ταχύτερος του Lewis όλο το τριήμερο. Αναμφίβολα η McLaren έκανε ιδανική επιλογή γιατί μέχρι τώρα κάνει καταπληκτική δουλειά», σχολίασε ο Αυστριακός. Στη Sepang ο Kovalainen τερμάτισε τρίτος, πίσω από τη Ferrari του Kimi Raikkonen και την BMW-Sauber του Robert Kubica.

top