Οι δυνατότητες της Honda παραμένουν ομιχλώδεις, ακόμα και μετά τις δοκιμές της Παρασκευής

Η Honda αποτελεί ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά, τόσο για την ίδια της την απόδοση αλλά και το κάτα πόσο αυτή θα είναι ικανοποιητική σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Οι δοκιμές της Παρασκευής δεν έβγαλαν κάποιο σαφές συμπέρασμα και έτσι οι δύο πιλότοι, Jenson Button και Rubens Barrichello, εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι όσον αφορά τις δυνατότητες της ομάδας τους στο Αυστραλιανό Grand Prix.

«Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για εμάς», είπε ο Button αφού πραγματοποίησε τον ενδέκατο γρηγορότερο χρόνο στην απογευματινή περίοδο. «Εστιάσαμε κυρίως την προσπάθεια μας στα ελαστικά και στο να καταφέρουμε την καλύτερη απόδοση του μονοθεσίου σε συνθήκες πολύ υψηλής θερμοκρασίας. Τα πάντα κύλησαν καλώς και το όχημα είχε την ίδια αίσθηση που είχε στην δοκιμή της Jerez, το οποίο είναι ευχάριστο. Δεν θα γνωρίζουμε την πραγματική μας θέση σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό μέχρι αύριο, για την ώρα όμως η προτεραιότητά μας είναι η δοκιμή διάφορων εξαρτημάτων και η προσαρμογή του setup στις υπάρχουσες ανάγκες και συνθήκες».

Ο Barrichello, αφού έκανε τον 14ο χρόνο, συμφώνησε με τον ομόσταυλο του και παραδέχθηκε πως η ομάδα του ήταν συντηρητική σήμερα, αλλά το αποτέλεσμα τον γέμισε αισιοδοξία για αύριο: «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε πως θα αποδώσουμε στις κατατακτήριες αύριο», υποστήριξε ο Βραζιλιάνος και συνέχισε: «Πραγματοποιήσαμε ένα σχετικά συντηρητικό πρόγραμμα σήμερα και τα πάμε καλύτερα από ότι στις χειμερινέ δοκιμές αλλά η Παρασκευή δεν είναι ένας πραγματικός δείκτης απόδοσης, καθώς ο καθένας τρέχει το προσωπικό του πρόγραμμα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποσότητα καυσίμου του. Στοχεύουμε στις μεσαίες θέσει για αύριο και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

top