Ο Kovalainen δεν είχε ευκαιρίες από τη Renault


O Ron Dennis μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη γαλλική ομάδα και τη συμπεριφορά της στον Φινλανδό.

Η 3η θέση του Heikki Kovalainen στη Μαλαισία, αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι ο Φινλανδός ήταν πολύ πιο αποδοτικός από τον teammate του Lewis Hamilton από τον 2ο κιόλας αγώνα του με τη McLaren Mercedes, έκανε τον Ron Dennis να «ψηλώσει» κι άλλο από υπερηφάνεια.

Το αφεντικό των «ασημί» είπε λίγο πολύ ότι στην ομάδα του οφείλεται η ανανέωση του 26χρονου οδηγού, ο οποίος είχε παραγκωνιστεί στη Renault από τον Flavio Briatore, ο οποίος είναι και μάνατζερ του Φινλανδού, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τον Nelson Piquet Jr: «Ο Heikki είναι ένας άνθρωπος τον οποίο συστηματικά έφθειραν και εμείς συστηματικά τον επαναφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός στην ‘Daily Telegraph’.

Ο Dennis αναφέρθηκε και στην περσινή δήλωση του Briatore, λίγο μετά το ντεμπούτο του Kovalainen, το οποίο είχε χαρακτηρίσει «για τα σκουπίδια». Ο Dennis είπε ότι αυτή η σκληρή προσέγγιση του Ιταλου οδήγησε τον Φινανδό στο να χάσει την πίστη του στον εαυτό του και να μην έχει κίνητρο.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ο Kovalainen ουδέποτε ήταν η 3η ειλογή της ομάδας για να καλυφθεί το κενό του Alonso: «Ήταν μίλια μπροστά από οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Όταν μιλήσαμε μαζί του διακρίναμε εκείνο το βλέμμα που έλεγε: ‘αν με βοηθήσετε να ξαναμαζέψω τα κομμάτια μου, είμαι εδώ...’ και αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε». Από Msfree.gr

top