Ο Lewis Hamilton πήρε την pole position για τη McLaren στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Σήμερα η McLaren ήταν η μόνη από τις ανταγωνιστικές ομάδες που επιβεβαίωσε όσα είχε δείξει από τις χειμερινές δοκιμές. Σε αντίθεση με τη Ferrari που αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας και την BMW που μέχρι και πριν λίγες ώρες δήλωνε ανέτοιμη να διεκδικήσει την 1η θέση, η βρετανική ομάδα έκανε αυτό που είχε βάλει ως στόχο ευθύς εξαρχής: Να βρίσκεται στο group των διεκδικητών του τίτλου και να δώσει τις μάχες της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σήμερα το πρώτο βήμα έγινε για την ομάδα με τον Lewis Hamilton να ξεκινάει με το δεξί τη σεζόν του 2008 και τον φρέσκο Heikki Kovalainen να παίρνει επάξια την 3η θέση.

Lewis Hamilton (1ος): Δεν θα μπορούσα να ελπίζω σε καλύτερη αρχή για τη φετινή σεζόν και είναι υπέροχο να βλέπω τον Heikki και τον φίλο μου, τον Robert να τα πηγαίνουν τόσο καλά. Η ομάδα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και τα έχει κάνει όλα στη σωστή στιγμή. Στο 1ο μέρος βρήκα κίνηση αλλά όλα πήγαν καλά στο 3ο μέρος. Οι συνθήκες στην πίστα σήμερα ήταν καλύτερες από χθες αφού δεν είχε την ίδια ζέστη. Νομίζω ότι η εκκίνηση θα έχει ενδιαφέρον αύριο εξαιτίας της αλλαγής των κανονισμών. Πέρυσι η εκκίνηση ήταν εύκολη, ενώ φέτος όλα εξαρτώνται από τον οδηγό. Θα προσπαθήσω να τα κάνω όλα σωστά. Είναι καλό που ξεκινάει από την καθαρή πλευρά της πίστας. Περιμένω έναν σκληρό αγώνα.

Heikki Kovalainen (3ος): Είμαι ικανοποιημένος με την 3η θέση στις κατατακτήριες, αλλά υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση. Έκανα έναν σχεδόν ήρεμο γύρο και η ισορροπία του μονοθεσίου ήταν καλή. Στο τέλος δεν πέτυχα τον τέλειο γύρο, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου είμαι σταθερός. Δεν έχω κάνει πολλά λάθη και θα συνεχίσω να πιέζω όλο και περισσότερο.

Ron Dennis: Αυτή ήταν μια τέλεια εκκίνηση για τη σεζόν. Ο Lewis πήρε την pole position και ο Heikki έχει ένα πλεονέκτημα καθώς και τα δύο μας μονοθέσια ξεκινάνε από την καθαρή πλευρά της πίστας. Και οι δύο οδηγοί έκαναν πολύ καλή δουλειά όπως και η ομάδα που δούλεψε τέλεια. Η στρατηγική μας είναι καλή και η ταχύτητα μας δείχνει ΟΚ μέχρι στιγμής. Συγχαρητήρια στη BMW που βρίσκεται στη 2η θέση, δημιουργώντας έτσι μια δυναμική γερμανική εμφάνιση. Ανυπομονούμε για τις προκλήσεις του αυριανού αγώνα.

top