Παρά το αποτέλεσμα της Παρασκευής, ο Mark Webber αποκλείει την οποιαδήποτε πιθανότητα διεκδίκησης της νίκης στην πατρίδα του

Ο Mark Webber ήταν η μεγάλη έκπληξη της δεύτερης περίοδου δοκιμαστικών της Παρασκευής, καθώς κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση για μεγάλη περίοδο, πριν καταλήξει δεύτερος πίσω από τον Lewis Hamilton. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Αυστραλός εμφανίστηκε ρεαλιστής στις δηλώσεις του και προειδοποίησε τους οπαδούς της ομάδας του να ξεχάσουν την πιθανότητα νίκης αυτό το Σαββατοκύριακο. Μην ξεχνάμε πως ο Webber είναι ο μοναδικός Αυστραλός οδηγός στη Formula 1, γεγονός που τον καθιστά το κέντρο προσοχής κατά τον αγώνα στην Μελβούρνη.

Κανείς Αυστραλός δεν έχει ποτέ τερματίσει στο πόντιουμ στο Grand Prix της πατρίδας του και ο Webber είπε πως το ονειρό του να κερδίσει τον αγώνα, όμως πιθανότατα θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο. «Ξέρουμε πως δεν πρέπει να έχουμε υψηλές προσδοκίες», δήλωσε ο Webber. «Δεν είμαστε οι δεύτεροι ταχύτεροι. Ακόμη παλεύουμε για να μπούμε στους βαθμούς». Όσον αφορά το εκπληκτικό αποτέλεσμα της Παρασκευής, ο πιλότος της Red Bull σχολίασε: «Διαφορετικά προγράμματα λάμβαναν χώρα και εμείς πήραμε τις δικές μας αποφάσεις. Ήταν έκπληξη για εμένα το γεγονός πως δεν τερματίσαμε ακόμα πιο χαμηλα, αλλά τελικά έτσι τελείωσε. ‘Ίσως οι υπόλοιποι έβαλαν περισσότερο καύσιμο. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα αξιοπιστίας και είμαστε σε καλή κατάσταση για να ετοιμαστούμε για τις κατατακτήριες του Σαββάτου».

Υπενθυμίζουμε πως ο Mark Webber είχε τερματίσει πέμπτος στο ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2002, στην πίστα του Albert Park, οδηγώντας Minardi αλλα απέτυχε να πετύχει κάτι καλύτερο στις πέντε επόμενες προσπάθειες του.

top