Υπό πίεση ο Massa


Οι φήμες απόλυσης του Βραζιλιάνου οργιάζουν μετά τη 2η συνεχή εγκατάλειψη.

Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, στην τρίτη καίγεται... Κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Felipe Massa. Μπορεί στην πρεμιέρα της Αυστραλίας να εγκατέλειψε ύστερα από πρόβλημα με τον κινητήρα της Ferrari αλλά νωρίτερα είχε κάνει αρκετά οδηγικά λάθη. Λάθη που επανέλαβε και στη Μαλαισία με αποτέλεσμα τη δεύτερη εγκατάλειψη του σε ισάριθμους αγώνες, την ώρα που ο Kimi Raikkonen νικούσε στη Sepang.

Οι φήμες ήδη οργιάζουν και μπορεί ο Βραζιλιάνος να φωνάζει ότι έχει τριετές συμβόλαιο αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα συμβόλαια υπάρχουν για να σπάνε. Ήδη κακές γλώσσες μιλούν για πρόωρη αποχώρηση του, με τα ονόματα των Sebastian Vettel και Fernando Alonso να ακούγονται όλο και πιο έντονα. Επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό της αποχώρησης του Massa στο τέλος της σεζόν αν και η σύζυγος του, Rafaela Bassi-Massa, χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά «ανοησίες».

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για τον Felipe γιατί ειδικά στην Ιταλία η πίεση από τον Τύπο είναι ασφυκτική»
, ανέφερε σχετικά στη Γερμανική εφημερίδα Bild ο Ralf Schumacher. Σύμφωνα με τον Γερμανό, που φέτος θα τρέχει στο DTM, η διαφορά τον 11 βαθμών από τον Kimi έχει ήδη περιορίσει τον Massa σε ρόλο δεύτερου οδηγού.

Ωστόσο, προς υπεράσπιση του 26χρονου, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Σάββατο πήρε την 10η pole position της καριέρας του αλλά ότι και πέρυσι τέτοια περίοδο βρισκόταν υπό ανάλογη πίεση. Ύστερα από δύο αγώνες είχε επτά βαθμούς έναντι 16 του teammate του αλλά στην πορεία ανέκαμψε και παρέμεινε στη μάχη του τίτλου μέχρι το πέρας των 2/3 του πρωταθλήματος.

top