Φεύγει απ` την McLaren ο Ντένις!

Ενα δημοσίευμα των Sunday Times έρχεται να προκαλέσει αναταραχή στις τάξεις της McLaren, καθώς η έγκυρη βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι Ρον Ντένις πρόκειται να ανακοινώσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας!


Το ρεπορτάζ επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του άγγλου, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι ο ιθύνων νους πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες της McLaren εδώ και πάνω από δύο δεκαετίας, είναι αποφασισμένος να αποσυρθεί από το προσκήνιο, επειδή αισθάνεται πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πλέον στις απαιτήσεις του ρόλου του.

Αλλωστε, σε αντίθεση με τον Ντένις που είναι παράλληλα και μέτοχος της ομάδας, οι περισσότεροι σύγχρονοι team manager στην F1 είναι ουσιαστικά υπάλληλοι και λογοδοτούν για τις αποφάσεις τους στα σημαντικά θέματα.

Ενας ακόμα λόγος για την αποχώρηση του 61χρονου άγγλου από την ηγεσία της Vodafone McLaren Mercedes είναι το γεγονός ότι θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του, μετά και το πρόσφατο διαζύγιο που πήρε μετά από 22 χρόνια γάμου.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η επικείμενη αποχώρηση του Ντένις δεν έχει σε τίποτα να κάνει με πίεση από τους υπόλοιπους μετόχους της McLaren και ιδιαίτερα απ` την Mercedes. Αυτό ήταν το σενάριο που "κυκλοφορούσε" τον τελευταίο καιρό, καθώς ακουγόταν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τον ρόλο του άγγλου στο περσινό σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος της Ferrari, το οποίο επέφερε βαριά τιμωρία στην βρετανική ομάδα.

Αντίθετα, το προσωπικό του team φέρεται ότι προτρέπει τον Ντένις να παραμείνει στον ρόλο του επικεφαλής, όμως ο ίδιος μοιάζει να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του.

Σε περίπτωση που όντως υπάρξει η σχετική ανακοίνωση στο μέσο της προσεχής εβδομάδας, το έργο της καθοδήγησης της McLaren στους αγώνες θα αναλάβει ο εκτελεστικός διευθυντής, Μάρτιν Γουίτμαρς.

top