Δίνουν εξηγήσεις οι πιλότοι της McLaren

Σας έλειψε το παρασκήνιο; Θέλετε να νιώσετε λίγο από 2007; Οι κατατακτήριες από το Grand Prix της Μαλαισίας είναι εδώ για εσάς. Μετά τα παράπονα των Fernando Alonso και Nick Heidfeld για παρεμπόδιση των προσπαθειών τους από τους Lewis Hamilton και Heikki Kovalainen, οι κριτές αποφάσισαν να καλέσουν σε απολογία τους δύο πιλότους της McLaren.

Ο Nick Heidfeld παραπονέθηκε ότι έχασε τουλάχιστον 2 δέκατα από τη συμπεριφορά των μονοθεσίων που δεν βρίσκονταν σε γρήγορο γύρο. Θυμίζουμε ότι αυτά τα 2 δέκατα χωρίζουν την 7η από την 3η θέση στην αυριανή εκκίνηση: «Φαινόταν λες και είχαν παρκάρει στην πίστα», είπε ο Γερμανός και συνέχισε: «Νομίζω ότι και τα δύο McLaren βρίσκονταν στην αγωνιστική γραμμή στη στροφή Νο.4. Δεν μπορούσα να πάρω τη σωστή γραμμή, ιδίως στην είσοδο για το φρενάρισμα. Έχασα χρόνο εκεί, νομίζω 2 δέκατα και αν δείτε τους χρόνους είναι πολύ σημαντικά».

Συνέχεια έδωσε και ο αγωνιστικός διευθυντής της BMW Sauber, Mario Theissen: «Είμαι στεναχωρημένος επειδή οι χρόνοι ήταν παραπλήσιοι. Υπάρχουν 5 μονοθέσια σε απόσταση 14 εκατοστών, οπότε αντί να πάρουμε την 3η θέση βρεθήκαμε στην 7η. Νομίζω ότι ο Nick μιλάει με τους κριτές αυτήν τη στιγμή».

Ο Fernando Alonso επισκέφτηκε επίσης τους κριτές μαζί με τον Flavio Briatore παραπονούμενος για αντίστοιχο πρόβλημα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί το περιστατικό με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή.

Το σίγουρο είναι ότι το video όντως δείχνει τα δύο McLaren στην αγωνιστική γραμμή μπροστά από τον Nick Heidfeld στο γύρο εισόδου τους, κάτι που δυναμώνει τη φημολογία για πιθανή τιμωρία των Hamilton και Kovalainen. Σε περίπτωση που οι κριτές κρίνουν παράνομη την κίνηση των πιλότων της McLaren δεν έχει ξεκαθαριστεί πια ποινή θα ισχύσει. Στο παρελθόν έχουμε δει και αφαίρεση των ταχύτερων γύρων αλλά και ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση.

top