Ο Nico Rosberg αισιοδοξεί και βλέπει βάθρο στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Παρότι νέος σε ηλικία ο Nico Rosberg θεωρείται ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο grid της Formula 1. Αναμφίβολα αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Sir Frank Williams αλλά και ηγέτη της ομάδας του Βρετανού. Μίας ομάδας που φιλοδοξεί να επιστρέψει σε στιγμές δόξας του παρελθόντος. Όσο για τον Γερμανό, ακόμα και το παρθενικό του βάθρο στη Formula 1 θα του είναι αρκετό για φέτος.

«Στόχος της ομάδας μας φέτος είναι η συνολική βελτίωσή της. Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός σε σχέση με πέρυσι. Δουλεύουμε όλοι μαζί καιρό τώρα και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως όπλο»
, είπε ο Rosberg.

Το νέο του εργασιακό περιβάλλον είναι η Williams FW30, ένα μονοθέσιο σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχο του: «Το τμήμα αεροδυναμικής έκανε φανταστική δουλειά με την FW30. Χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά των άλλων τμημάτων της ομάδας, νομίζω ότι η σημαντικότερη βελτίωση μας είναι στην αεροδυναμική ενώ έχουμε προγραμματίσει και περαιτέρω αναβαθμίσεις στην πορεία της σεζόν. Ο κόσμος ίσως να πιστεύει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά ανάλογη εκείνης των εργοστασιακών ομάδων αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μπορούμε και θα το δείξουμε στην πίστα», είπε ο Γερμανός.

Πού μπορεί να φτάσει όμως φέτος η Williams; «Θέλουμε να κερδίσουμε κάποιες θέσεις στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας κατασκευαστών ενώ προσωπικά, θέλω φέτος να ανέβω στο βάθρο», ξεκαθάρισε ο οδηγός της βρετανικής ομάδας.

top