Ο Niki Lauda έριξε το φταίξιμο για την κακή παρουσία της Ferrari στους οδηγούς της ομάδας

Το ότι η Ferrari έκανε στην Αυστραλία μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών είναι κάτι που έχει ειπωθεί και γραφτεί σε όλα τα μέσα του πλανήτη που ασχολούνται με τη Formula 1. Η αναξιοπιστία των κινητήρων της ιταλικής ομάδας είναι ο προφανής λόγος, αλλά και οι οδηγοί της δεν βρέθηκαν στην καλύτερη ημέρα τους. Ο Niki Lauda, ο Αυστριακός πρώην πρωταθλητής που έχει κερδίσει με τη Ferrari 2 πρωταθλήματα, έριξε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στους Kimi Raikkonen και Felipe Massa.

Ο Φινλανδός έκανε δύο σοβαρά λάθη, στην προσπάθειά του να προσπεράσει αρχικά τον Kovalainen(έχασε το φρενάρισμα και βγήκε εκτός πίστας) και ύστερα τον Glock (πάτησε στο γρασίδι και έκανε τετακέ). Ο Massa στην προσπάθειά του να κερδίσει μια θέση στην εκκίνηση γλίστρησε και χτύπησε στον προστατευτικό τοίχο, με αποτέλεσμα να σπάσει την εμπρός πτέρυγα, και αργότερα ενεπλάκη σε μια σύγκρουση με τον Coulthard.

Ο Lauda δεν χαρίστηκε σε κανέναν από τους δύο και δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ‘Bild’: «Ο Raikkoen δεν συμπεριφέρθηκε σαν παγκόσμιος πρωταθλητής. Απορώ, γιατί ό,τι έκανε το έκανε λάθος. Αλλά ο Massa δεν ήταν καλύτερος».

top