Ο Pedro de la Rosa καλύπτει τον Lewis Hamilton

Την κριτική που ασκήθηκε στον Lewis Hamilton, για τη μη συμμετοχή του στον Σύνδεσμο Οδηγών Formula 1 (GPDA) απέκρουσε ο πρόεδρος του, Pedro De La Rosa. Ο Ισπανός αναφερόμενος στις δηλώσεις του Jackie Stewart’s κάλυψε πλήρως τον Hamilton και θέλησε με αυτό τον τρόπο να δώσει ένα τέλος στην πίεση που ασκούταν στον οδηγό της McLaren. Ο de la Rosa υπενθύμισε ότι υπάρχουν ακόμα 3 πιλότοι στο grid που δεν είναι μέλη του συνδέσμου, οι Kimi Raikkonen, Anthony Davidson και Adrian Sutil.

Το όλο θέμα ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες όταν ο Jackie Stewart’s είχε αναφέρει: «Είμαι έκπληκτος και απογοητευμένος που ο Lewis δεν θέλησε να συμμετάσχει στο GPDA. Ο σύνδεσμος αυτός λειτουργεί για το καλό του αθλήματος. Είναι λάθος του Lewis που δεν έχει συμμετοχή σε αυτό».

Ο Pedro de la Rosa χθες μίλησε στο autosport απαντώντας: «Μιλώντας ως πρόεδρος του GPDA θέλω να δηλώσω ότι ο σύνδεσμος σέβεται την απόφαση του Lewis Hamilton και των άλλων τριών οδηγών. Φυσικά θέλουμε τον Lewis μέλος μας και τον περιμένουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνει αυτή την κίνηση, όπως περιμένουμε και τους άλλους τρείς. Ωστόσο δεν είναι πρέπον να δημιουργούμε εντάσεις και να ασκούμε πιέσεις στον Lewis, αφού στο παρελθόν έχει υπάρξει ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια στους αγώνες».

Θυμίζουμε ότι βασικός στόχος του GPDA είναι η εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας τον οδηγών της Formula 1. Για το λόγο αυτό το συμβούλιο συνεδριάζει κάθε Παρασκευή πριν από κάθε αγώνα, ώστε να συζητήσει τις συνθήκες και να εκφράσει στην FIA τη γνώμη των οδηγών για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ο Lewis Hamilton αρνήθηκε να γίνει μέλος του GPDA αφού όπως δήλωσε ο χρόνος του είναι τόσο περιορισμένος που δεν του επιτρέπει μια ουσιαστική εμπλοκή και συνεισφορά. Άλλωστε ο κανονισμός της FIA επιτρέπει στους οδηγούς που δεν είναι μέλη του συνδέσμου να επικοινωνούν απευθείας μαζί της για οποιαδήποτε ζητήματα ασφάλειας τους απασχολούν.

top