Στο "μικροσκόπιο" η RB4

Σε κίνδυνο βρίσκεται η συμμετοχή της Red Bull στο GP Μαλαισίας! Οι αγωνοδίκες ζήτησαν από την ομάδα πλήρη τεχνική αναφορά για το μονοθέσιό της, ώστε να τους πείσει να μην την αποκλείσουν από τον αγώνα για λόγους ασφαλείας.Αφορμή για την κίνηση αυτή υπήρξε το ατύχημα του Ντέιβιντ Κούλθαρντ στο 2ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής (21/3).

Ο σκωτσέζος βγήκε εκτός πίστας στην 13η στροφή της Σεπάνγκ και είδε την εμπρός ανάρτηση του μονοθεσίου του να καταρρέει ακριβώς τη στιγμή που χτύπησε πάνω στο κερμπ.

Το ατύχημα αυτό ήρθε να προστεθεί σε ανάλογη ζημιά στην ανάρτηση που έπαθε ο Κούλθαρντ στην κούρσα της Αυστραλίας, σε σύγκρουση τότε με την Ferrari του Φελίπε Μάσα.

Οι αγωνοδίκες κάλεσαν τον επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ και τον υπεύθυνο του τεχνολογικού τομέα, Αντριαν Νιούι, για εξηγήσεις και αμέσως μετά ζήτησαν πλήρη αναφορά προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ασφαλές είναι το μονοθέσιο της ομάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο 2.3 των τεχνικών κανονισμών "...οι αγωνοδίκες μπορούν να εξαιρέσουν ένα όχημα του οποίου η κατασκευή θεωρείται επικίνδυνη".

Πάντως, ο Χόρνερ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας: "Εχουμε κάνει πάνω από 10.000km δοκιμών με πανομοιότυπα εξαρτήματα. Φαίνεται ότι υπήρξε ανθρώπινο λάθος. Ετσι, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια του μονοθεσίου μας για αύριο (22/3)".

top