Χρειάζεται χρόνο η RenaultΟ Flavio Briatore ζητά πίστωση χρόνου για να δείξει η Renault τις πραγματικές τις δυνατότητες.

Στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς η Renault δεν έχει δείξει το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έλπιζαν οι άνθρωποι και οι φίλοι της ομάδας. Η επιστροφή του Fernando Alonso έφερε μεγάλη αισιοδοξία, αλλά το μονοθέσιο που οδηγεί ο Ισπανός, η R28, είναι αρκετά κατώτερο από πολλών ανταγωνιστών του. Μπορεί ο Alosno στην Αυστραλία να πήρε την 4η θέση, αλλά αυτό οφείλεται περισσότερο στις πολλές εγκαταλείψεις και λιγότερο αντικατοπτρίζει την πραγματική θέση της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μαλαισία, όπου η μοναδική εγκατάλειψη από τις κορυφαίες ομάδες ήταν αυτή του Felipe Massa, o Ισπανός μόλις που κατάφερε να μπει στους βαθμούς, παίρνοντας την 8η θέση.

Ο Flavio Briatore ασφαλώς αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος, αλλά υποστηρίζει ότι η Renault βρίσκεται σε μια πορεία συνεχούς εξέλιξης και θα μπορέσει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο αργότερα μέσα στη χρονιά: «Περίπου στο Τουρκικό Grand Prix θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε την R28. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πολλά υποσχόμενη πορεία εξέλιξης, γιατί θα ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας να νομίζει κανείς ότι θα βρούμε τα δευτερόλεπτα που είμαστε πίσω από τις Ferrari και τις McLaren μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν έχει νόημα να κρίνουμε ένα μονοθέσιο ύστερα από έναν ή δύο αγώνες. Φυσικά η Ferrari και η McLaren έχουν πολύ γρήγορα μονοθέσια αλλά κοιτάξτε τι έπαθε η Ferrari στην Αυστραλία. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει στους επόμενους αγώνες».

Από Msfree.gr

top