Ο Robert Kubica δεν πίστευε στην ατυχία του στο GP της Αυστραλίας

Ο Πολωνός πιλότος της BMW-Sauber ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το διήμερο στην Αυστραλία. Τα πράγματα το Σάββατο κύλισαν καταπληκτικά με τον Kubica να απέχει μια ανάσα από την pole position, άλλα όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα όλες οι κατάρες έπεσαν πάνω στον πιλότο της BMW.

Η είσοδος του Safety Car την πρώτη φορά του κατέστρεψε την στρατηγική με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αλλάξει όλο το οδηγικό του στυλ και το πλάνο που είχε καταστρώσει. Η ομάδα προσπάθησε να καλύψει το έδαφος, άλλα ήρθε η σύγκρουση με τον Nakajima λίγους γύρους πριν το τέλος για να ολοκληρώσει την καταστροφή. «Το διήμερο έδειχνε καλό, άλλα θα ήμουν πιο χαρούμενος αν είχαμε κερδίσει περισσότερα από αυτό».

Η απόφαση της ομάδας να αλλάξει την στρατηγική του σε ένα pit-stop, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Kubica, δεν επηρέασε την επίδοση του, άλλα ένα πρόβλημα με τον κινητήρα. «Η ομάδα κάνει το καλύτερο για το συμφέρον της, έτσι ήλπιζα η στρατηγική να ήταν η σωστή. Άλλα βλέποντας τους γύρους που έπρεπε να κάνω με τα ίδια ελαστικά, με βαρύ μονοθέσιο, σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Αυτό δεν ήτα το μεγαλύτερο πρόβλημα παρόλα αυτά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη δύναμης. Ο ρυθμός ήταν πολύ αργός στην επιτάχυνση και έχανα χρόνο».

Παρόλα αυτά ο Πολωνός έμεινε εν μέρει ικανοποιημένος από την απόδοση του μονοθεσίου και πιστεύει ότι είναι κοντά στις πρώτες ομάδες. «Νομίζω ότι είμαστε κοντά τους, άλλα θα περιμένω μερικούς αγώνες ακόμη να έχω αποκτήσω καλύτερη οπτική. Αυτό που δεν είχαμε εδώ ήταν η τελική ταχύτητα. Σε κάθε μέτρηση της ταχύτητας ήμασταν αρκετά πίσω και στην Μαλαισία, με τις μεγάλες ευθείες, πρέπει να σκεφτούμε για να αλλάξουμε κάτι».

top