Ο Ron Dennis ανέλαβε να ανυψώσει το ηθικό του Heikki Kovalainen μετά το λάθος της Αυστραλίας

Πολύ βαριά φαίνεται πως πήρε ο Heikki Kovalainen το λάθος του στον αγώνα της πρεμιέρας της F1 και ο Dennis ανέλαβε να τον εμψυχώσει για μια καλύτερη συνέχεια.

Ο Kovalainen προσπέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τον Fernando Alonso αλλά μόλις έφτασε στην ευθεία και πάνω στην προσπάθειά του να αλλάξει ζελατίνα στο κράνος του, ενεργοποίησε τον περιοριστή ταχύτητας με αποτέλεσμα ο Ισπανός να τον προσπεράσει ξανά.

Ο Φινλανδός δεν μπορούσε να πιστέψει πως έχασε με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο στον πρώτο του αγώνα με την McLaren και μετά τον αγώνα ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Παρόλα αυτά όμως ο Ron Dennis δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεται σε μεγάλο βαθμό ο Kovalainen καθώς αυτό ήταν ένα λάθος που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα.

Ο Βρετανός ιδιοκτήτης της McLaren τόνισε στις δηλώσεις του: «Εξήγησα στον Heikki πως το να τιμωρεί τον εαυτό του δεν του προσφέρει κανένα θετικό στοιχείο, καθώς είχε μια αλάνθαστη κούρσα. Εντάξει ενεργοποίησε τον περιοριστή ταχύτητας, αλλά έχω δει πολύ κόσμο να το κάνει αυτό και είμαι σίγουρος πως εκείνος δεν θα το ξανακάνει. Μπορούσα να διακρίνω τον εκνευρισμό του. Γνωρίζω επίσης πως και εκείνος θεωρεί ότι αυτή είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τον ίδιο και δεν θέλει να την χαλάσει. Έτσι θα ήταν αντιπαραγωγικό για εκείνον να αισθάνεται πως έκανε μεγάλο λάθος γιατί δεν έκανε. Έκανε εξαιρετική δουλειά όλο το τριήμερο και έκανε όλα όσα του ζητήσαμε και χωρίς το αυτοκίνητο ασφαλείας θα είχε μια πανάξια δεύτερη θέση. Άρα θα πρέπει να κρατήσει τα θετικά του αγώνα, να πάει στη Μαλαισία και να καταλάβει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι αυτό που εμείς ξέρουμε ότι μπορεί να είναι».

top