Ο Ross Brawn έχει βρει το κουμπί του Jenson Button στην Honda

Η ανανέωση που έφερε στην ομάδα της Honda ο Ross Brawn μπορεί να μην ενέπνευσε τους μηχανικούς της ομάδας, τουλάχιστο σε πρώτη φάση, άλλα τουλάχιστο λειτούργησε θετικά στους οδηγούς της ομάδας. Ο Jenson Button μιλώντας με τον Brawn διαπίστωσε ότι με αυτόν στο τιμόνι της ομάδας η πορεία της Honda έχει μπει στο σωστό δρόμο και άμεσα τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Η περσινή άσχημη χρονιά ανάγκασε τους Ιάπωνες να βάλουν το κεφάλι μέσα και να ψάξουν τρόπους να βγουν από το αδιέξοδο, κάτι που ανέλαβε να το κάνει ο Ross Brawn.

Ο Button θεωρεί ότι στο άμεσο μέλλον θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα στην Honda. «Μπορεί να βρίσκομαι σε ένα μονοθέσιο το οποίο δεν θα πάρει βαθμούς για μερικούς αγώνες, άλλα δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος για το μέλλον», ανέφερε ο Βρετανός. «Φυσικά το 2004 ήταν καλή χρονιά, άλλα ίσως να είμαι σε καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή».«Πριν κατανοήσω που βρισκόμασταν και πόσο απείχαμε από εκεί και όταν ξεκίνησαν να προσλαμβάνουν ανθρώπους, δεν ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον. Ήθελα να σταθώ στο πλευρό της Honda διότι πίστευα ότι θα πετύχουν πολλά στο μέλλον, άλλα δεν ήμουν απίστευτα χαρούμενος. Νομίζω ότι έχουν ανοίξει τα μάτια τους και κατανοούν ότι χρειαζόμαστε κάποιον σαν τον Ross στην ομάδα, και πρέπει να κοιτάξουμε αλλού για τα αεροδυναμικά. Τα πράγματα αναστράφηκαν και οπωσδήποτε πάμε προς την σωστή κατεύθυνση. Ανυπομονώ για αυτό, πραγματικά».


Η αλλαγή που έφερε ο Ross Brawn στην ομάδα ήταν εμφανής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Button, από την πρώτη στιγμή. «Έχουμε πολύ περισσότερες τεχνικές εντολές από ότι πριν. Όλοι γνωρίζουν τον Ross, γνωρίζουν τι θέλει να πει και ηρεμεί τους πάντες. Δεν φωνάζει σε κανέναν. Ακούγεται πιασάρικο, άλλα παίρνει από τους ανθρώπους το καλύτερο δυνατό. Υπέδειξε τις περιοχές που θέλαμε βελτίωση, τις οποίες εγώ δεν είχα κατανοήσει και δουλεύουμε σε αυτές. Αυτή τη στιγμή όλα στην ομάδα είναι υπέροχα, άλλα είμαι σίγουρος ότι ο Ross γνωρίζει τους τομείς που θέλουμε βελτίωση και κάνει υπέροχη δουλειά για να κάνει σωστά τη δουλειά».

top