Διά χειρός… Schumacher


Η FIA ανακοίνωσε τον τρόπο που θα διανεμηθούν τα χρήματα του προστίμου που θα πληρώσει η McLaren.Θυμάστε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη McLaren για την πολύκροτη περσινή υπόθεση κατασκοπίας; Η FIA σίγουρα θυμάται και αποκάλυψε πώς θα διατεθούν 60 εκατ. δολάρια από αυτά. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια οδηγών, κριτών και εγκαταστάσεων. Το θέμα, όμως, σε αυτήν την είδηση δεν είναι το πώς θα διατεθούν τα χρήματα αλλά ποιος θα τα διαχειριστεί. Και εδώ εμπλέκεται το όνομα του Michael Schumacher.

Από τη FIA σχηματίστηκε μια διαχειριστική επιτροπή, που σκοπό θα έχει να διαθέσει αυτά τα 60 εκατ. δολάρια μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Αυτή η επιτροπή θα έχει πέντε μέλη και θα αποφασίζει τα επόμενα 5 χρόνια πώς θα μοιράζονται τα 60 εκατ. Τα μέλη είναι οι Max Mosley, Michael Schumacher, Nick Crow (ως εκπρόσωπος των εθνικών λεσχών) και Norbert Haug και Jean Todt (ως εκπρόσωποι των δύο εμπλεκόμενων ομάδων).

Οι ενέργειες της επιτροπής αυτής αναμένεται να επικεντρωθούν στο πρόγραμμα ασφάλειας νέων οδηγών, στην εκπαίδευση των κριτών σε θέματα ασφάλειας και στην παροχή συμβουλών για βελτίωση της ασφάλειας στις εγκαταστάσεις. Και τα τρία αυτά προγράμματα τρέχουν ήδη από τη FIA.

top