"Δεν έφταιγε η έλλειψη TC"

Υστερα από την δεύτερη συνεχόμενη εγκατάλειψή του στην χρονιά, ο Φελίπε Μάσα κοιτάζει στο μέλλον και ελπίζει ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις."Δεν έφταιγε η έλλειψη traction control, αφού δεν ήμουν σε στροφή που πρέπει να είσαι επιθετικός με το γκάζι" - Φελίπε Μάσα

Ο οδηγός της Ferrari εκκίνησε την κούρσα της Μαλαισίας από την pole position, αλλά έχασε την πρωτοπορία μετά τους πρώτους ανεφοδιασμούς από τον team mate του, Κίμι Ράικονεν.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα τερμάτιζε στην 2η θέση, η κούρσα τέλειωσε γι` αυτόν στον 31ο γύρο, όταν έχασε τον έλεγχο της F2008 στον 31ο γύρο και βγήκε εκτός πίστας.

"Σίγουρα είμαι απογοητευμένος", είπε ο Μάσα. "Το ξεκίνημα στην χρονιά δεν ήταν αυτό που περίμενα και αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος για αυτό που συνέβη.

"Τώρα θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Υπάρχουν ακόμα 16 αγώνες και χρειάζεται να έχουμε δυνατό ρυθμό για την επόμενη κούρσα.

"Οπως είπα πριν, ήταν απογοητευτικό. Είχαμε μια σίγουρη πρώτη και δεύτερη θέση και δεν καταφέραμε να τερματίσουμε και οι δύο. Πρέπει να ανακάμψουμε".

Στη συνέχεια, ο βραζιλιάνος αναφέρθηκε στην έξοδό του: "Είχα μια περίεργη αίσθηση στην 6η στροφή, πάτησα στο κερμπ κάπως δυνατά και μετά μπαίνοντας στην 7η στροφή, απλά έχασα το μονοθέσιο. Είναι δύσκολο να εξηγήσω αυτή τη στιγμή τι συνέβη".

Σε ερώτηση αν το περιστατικό οφειλόταν στην έλλειψη του traction control, ο Μάσα ξεκαθάρισε: "Οχι. Δεν έκανα ούτε ένα λάθος την πρώτη μέρα, οπότε δεν έφταιγε αυτό. Δεν ήμουν σε στροφή που πρέπει να είσαι επιθετικός με το γκάζι. Ηταν μια ήπια στροφή, άρα δεν με επηρέασε αυτό".

top