Η Toro Rosso προσπαθεί να τα βρει με τη Force India στο θέμα των πελατειακών σασί


Λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη του Dietrich Mateschitz ότι προτίθεται να πουλήσει τη Scuderia Toro Rosso, η θυγατρική της Red Bull προχώρησε σε μία ακόμα στρατηγική κίνηση που ενδεχομένως να αλλάξει πολλές ισορροπίες. Προσπάθησε λοιπόν να ρίξει γέφυρες με τη Force India με την οποία βρίσκεται στα Ελβετικά δικαστήρια καθώς η γνωστή τότε ως Spyker θεωρούσε ότι η Toro Rosso δεν ήταν πραγματικός κατασκευαστής, πως παρέβαινε τους κανονισμούς και πως δεν θα έπρεπε να λαμβάνει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Auto Motor und Sport, η Ιταλική ομάδα πρότεινε στην αντίπαλο της να μοιραστούν τα τηλεοπτικά έσοδα της προσεχούς σεζόν εφόσον η Force India δεν καταταγεί στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Ο Vijay Mallya φέρεται δεκτικός στην παραπάνω πρόταση αλλά ο διευθυντής της Ινδικής ομάδας, Colin Kolles θέλει να καταβληθούν στη Force India άλλα $6 εκατομμύρια για τα χρήματα που η ομάδα του έχασε το 2006 και το 2007.

«Με όλη αυτή τη διαδικασία, οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι δικηγόροι. Θέλουμε να αφήσουμε αυτό το θέμα στο παρελθόν και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για τη νέα Συμφωνία Ομονοίας», δήλωσε ο διευθυντής της Toro Rosso, Franz Tost.

LINK

top