Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Williams και τώρα πρέπει να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος

Η Williams ήταν από τις ομάδες που άφησαν πολλές υποσχέσεις κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών. Δυστυχώς, όμως, για την Βρετανική ομάδα αυτές δεν έδειξαν να επαληθεύονται και στην πίστα του Albert Park καθώς η πρώτη αγωνιστική Παρασκευή του χρόνου δεν κύλησε και τόσο ομαλά για την ιστορική ομάδα. Οι Nico Rosberg και Kazuki Nakajima έχασαν σχεδόν ολόκληρη τη πρώτη μιάμιση ώρα λόγω προβλημάτων στο κιβώτιο, τα οποία τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν από τρεις γύρους ο καθένας.

Ενώ οι μηχανικοί κατάφεραν να έχουν έτοιμα τα κιβώτια μέχρι την δεύτερη περίοδο, το μονοθέσιο του Nico Rosberg συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτή την φορά με το διαφορικό του. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Γερμανός κατάφερε να τερματίσει στην όγδοη θέση, αν και πολύ μακρυά από τον Lewis Hamilton και την θέση που ήλπιζε πριν φτάσει στην Αυστραλία. Ο έτερος πιλότος της Williams, Kazuki Nakajima είχε το δύσκολο έργο της μάθησης της πίστας καθ’ ότι πρώτη φορά οδηγούσε σε αυτή. Κατάφερε να συμπληρώσει 33 γύρους και να καταταγεί στην δέκατη έκτη θέση.

Ο τεχνικός διεθυντής Sam Michael δήλωσε πως η ομάδα ξέρει ακριβώς ποιά είναι τα προβλήματα και είναι αισιοδόξος πως θα είναι έτοιμη για τις κατατακτήριες δοκιμές: «Είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας με τα κιβώτια και στα δύο μονοθέσια κατά την πρωϊνή περίοδο, κάτι που σήμαινε πως δεν βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Λύσαμε αυτό το πρόβλημα για την δεύτερη περίοδο, αλλά προέκυψε το πρόβλημα με το διαφορικό του μονοθεσίου του Nico , το οποίο τον ταλαιπώρησε σε όλη την διάρκεια των δοκιμών. Γνωρίζαμε το πρόβλημα και θα λυθεί μέχει αύριο, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε την πολυτέλεια να σπαταλήσουμε χρόνο για να το αντιμετωπίσουμε κατά την διάρκεια της περιόδου. Παρ’ όλο που χάσαμε χρόνο στην πίστα, θα δουλέψουμε σκληρά για τις ρυθμίσεις σήμερα το βράθη ώστε να βελτιωθούμε αύριο».

top