Ψηφιακές σημαίες θα χρησιμοποιηθούν στο γκραν πρι Σινγκαπούρης


Οι διοργανωτές του γκραν πρι Σινγκαπούρης όχι μόνο θα γράψουν ιστορία φιλοξενώντας τον πρώτο νυχτερινό αγώνα της F1, αλλά επίσης θα παρουσιάσουν και τις ηλεκτρονικές ενδείξεις σημαίας που παραδοσιακά ανεμίζουν οι άνθρωποι της πίστας για να επικοινωνούν με τους πιλότους.

Οι ενδείξεις σημαίας, που είναι ένα σημαντικό κομμάτι των μηχανοκίνητων σπορ για περισσότερο από 5 δεκαετίες, θα αντικατασταθούν από ηλεκτρονικές πινακίδες κατά μήκος της πίστας. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία παρόμοια με εκείνη που εφαρμόζεται για την καθοδήγηση πιλότων στους διαδρόμους μεγάλων αεροδρομίων, οι ψηφιακές σημαίες 'DigiFlags' θα εμφανίζουν τα διαφορετικά χρώματα σημαίας πιο αποτελεσματικά στη διάρκεια του νυχτερινού αγώνα λόγω της φωτεινότητας των πινακίδων.

Το σύστημα που εξέλιξε η σύμβουλος φωτισμού του γκραν πρι Σινγκαπούρης, Valerio Maioli S.p.A., είναι το αποτέλεσμα περισσότερων των 10 ετών εξέλιξης στις πίστες Βαρκελώνης, Ίμολα και Μόντσα, ώστε να ικανοποιεί τις αυστηρές απαιτήσεις του αγωνιστικού κώδικα της FIA. Ο δημόσιος δρόμος της Σινγκαπούρης που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα είναι εκείνος που θα κάνει την πρώτη χρήση της τεχνολογίας DigiFlag σε έναν αγώνα της F1.

Συνολικά 35 πάνελ θα βρίσκονται στην πίστα. Τα χειροκίνητα ελεγχόμενα πάνελ θα λειτουργούν από τους υπεύθυνους που θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία και θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά σημαιάκια. Εκτός από αυτό, ο αγωνιστικός διευθυντής θα έχει την γενική επίβλεψη των προειδοποιήσεων που εμφανίζονται σε όλη την πίστα, επιτρέποντας πιο κεντρική και αποτελεσματική επικοινωνία προειδοποιήσεων στους πιλότους.

Η ανακοίνωση της νέας τεχνολογίας 'DigiFlag' ακολουθεί μία επιτυχημένη εβδομαδιαία επίδειξη των μονάδων φωτισμού που θα γράψουν ιστορία όταν η Σινγκαπούρη φιλοξενήσει τον πρώτο νυχτερινό αγώνα του κόσμου στο καλεντάρι της F1. Συνολικά 16 προβολείς στήθηκαν για μία εβδομάδα από τις 29 Μαρτίου σε ένα κομμάτι 64 μέτρων στην St. Andrew's Road, μπροστά από το Παντάνγκ, το οποίο τον Σεπτέμβριο θα δει τα μονοθέσια να περνούν με 260 χλμ. / ώρα.
Από:Sportaction.gr

top