Χόρεψε στα δοκιμαστικά ο Χάιντφελντ

Οι γραμμές παραγωγής σταμάτησαν και το εργατικό δυναμικό συγκεντρώθηκε με ανυπομονησία μπροστά στην κεντρική αίθουσα. Έξω, ο Νικ Χάιντφελντ έβαλε μπροστά τον κινητήρα του μονοθεσίου της BMW.

Η ομάδα της BMW Sauber στο Μόναχο είχε την ευκαιρία να δώσει μία θεαματική επίδειξη για να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους της για την υποστήριξή τους στην πορεία της ομάδας στην F1. "Ήταν ένα μεγάλο και πραγματικά σπουδαίο γεγονός", είπε ο διευθυντής της BMW Motorsport, Μάριο Τάισεν.

Ο Χάιντφελντ δεν ήταν ο μοναδικός πιλότος που έδωσε θέαμα, κάτι που τελικά κόστισε μία εμπρός πτέρυγα, μπροστά σε 5.000 υπαλλήλους ενόψει του ισπανικού γκραν πρι στη Βαρκελώνη. Ο οδηγός του παγκοσμίου πρωταθλήματος αυτοκινήτων τουρισμού, Γιεργκ Μίλερ, ήταν επίσης εκεί κι έδωσε το παρών με την BMW 320si WTCC. Ο Ντέιβιντ Μένγκεσντορφ ολοκλήρωσε την παρουσία της BMW Motorsport με μία επίδειξη του μονοθεσίου της Formula BMW junior.

"Γνωρίζουμε καλά ότι πολλοί άνθρωποι στα διάφορα τμήματα παρακολουθούν στενά τις τύχες μας και στοιχηματίζουν για τα αποτελέσματά μας. Παρόλα αυτά, δεν είναι εφικτό να φέρνουμε το εργατικό δυναμικό στις πίστες, οπότε έπρεπε να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό", εξήγησε ο Τάισεν. "Είναι θαυμάσιο να βλέπεις τους υπαλλήλους της BMW να στηρίζουν το σπορ. Η υποστήριξη εντός της εταιρείας πραγματικά μας βοηθάει και μας δίνει επιπλέον κίνητρο. Αν συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο τότε θα είμαστε σε καλή κατάσταση για να πάρουμε την παρθενική μας νίκη που θέσαμε ως στόχο για το 2008".

Ο Χάιντφελντ ξεκίνησε την ημέρα με μία περιήγηση στην αίθουσα παραγωγής. "Η κλίμακα της μηχανολογίας είναι εντυπωσιακή, αλλά η ευχάριστη υποδοχή που δέχθηκα από το εργατικό δυναμικό ήταν ακόμα πιο θαυμάσια", είπε ο Γερμανός. "Έχασα τον αριθμό των χεριών που έσφιξα". Η BMW Sauber λόγω των ευέλικτων χρόνων διαλείμματος, σταμάτησε τη λειτουργία από τις 11:15 ως τις 12:30 για να δώσει στους εργάτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις και να πάρουν αυτόγραφα. Μετά το διάλειμμα για γεύμα, ο Χάιντφελντ πέρασε άλλη μία ώρα σε άλλη περιοχή των εγκαταστάσεων παραγωγής. "Ακόμα και τότε δεν είχαμε αρκετό χρόνο", είπε. "Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που θα ήθελα να τους είχα μιλήσει".
Από:sportaction.gr

top