Δεν έχει πλεονέκτημα η Ferrari


Ο Aldo Costa υποστηρίζει ότι οι χειμερινές δοκιμές της Ferrari στο Μπαχρέιν δεν της δίνουν πλεονέκτημα.


Το Grand Prix του Μπαχρέιν θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο και ένας παράγοντας που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο είναι οι δοκιμές που έκαναν στην πίστα του Sakhir οι Ferrari και Toyota. Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής της Scuderia, Aldo Costa, αρνείται ότι το γεγονός αυτό θα δώσει πλεονέκτημα στην ομάδα του έναντι των υπολοίπων στο 3ήμερο του αγώνα.

«Σε ένα σπορ τόσο ανταγωνιστικό όσο η Formula 1, ό,τι πλεονέκτημα είναι πιθανό να έχουμε αποκομίσει από τις δοκιμές θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Μέχρι τότε οι ομάδες θα έχουν βρει το ρυθμό τους, έχοντας τα δεδομένα των προηγούμενων ετών. Ούτε καν με τα ελαστικά θα έχουμε πλεονέκτημα, γιατί στις δοκιμές χρησιμοποιήσαμε μόνο τον έναν τύπο σκληρού ελαστικού της Bridgestone. Το μοναδικό πλεονέκτημα από τις δοκιμές ήταν ότι, παρότι οι θερμοκρασίες ήταν περίπου 10 βαθμούς χαμηλότερες τότε, είχαμε πολύ σταθερές συνθήκες. Αυτή η σταθερότητα είναι πολύτιμη πολυτέλεια όταν εξελίσσεις ένα νέο μονοθέσιο», είπε ο Costa.Με τον ίδιο κινητήρα ο Massa

Ένα άλλο θέμα που έχει απασχολήσει πολύ τους ανθρώπους της Ferrari είναι η αξιοπιστία των κινητήρων. Στην Αυστραλία ήταν η αιτία να εγκαταλείψουν και οι δύο οδηγοί της Ferrari. Στη Μαλαισία δεν επαναλήφθηκε το φαινόμενο στα μονοθέσια της Scuderia, ωστόσο είδαμε έναν κινητήρα της Ferrari να σκάει σε μια Toro Rosso. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι στη Ferrari σκέφτονται να μην αντικαταστήσουν τον κινητήρα του Felipe Massa παρότι εφόσον δεν τερμάτισε στη Μαλαισία έχουν αυτό το δικαίωμα.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά την αξιοπιστία, κυρίως σε ό,τι αφορά τον κινητήρα. Μάλλον ο Massa θα τρέξει με τον ίδιο κινητήρα που είχε στη Μαλαισία, παρότι θα μπορούσαμε να τον αλλάξουμε», είπε ο Aldo Costa και συνέχισε σχετικά με το σχέδιο αναβαθμίσεων της Ferrari: «Το πλάνο μας για φέτος είναι να έχουμε συνεχείς αναβαθμίσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Σκοπεύουμε να βελτιώνομε το πακέτο μας σε κάθε αγώνα και στο Μπαχρέιν θα έχουμε ορισμένα νέα αεροδυναμικά μέρη».Στήριξη Massa από Montezemolo

Οι δύο εγκαταλείψεις του Felipe Massa στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς έχουν φουντώσει τις φήμες για το μέλλον του στη Ferrari. Ιδιαίτερα μετά το οδηγικό του λάθος στη Μαλαισία, που του στέρησε μια σχεδόν σίγουρη 2η θέση, άρχισαν τα σενάρια ακόμα και για άμεση αντικατάστασή του. Τα πράγματα στη θέση της ήρθε να βάλει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ferrari, παρέχοντας στήριξη στον Βραζιλιάνο.

Ο Luca di Montezemolo μίλησε στην Gazzetta dello Sport για τον Massa αλλά και για την ολική επαναφορά της Ferrari στη Μαλαισία: «Ο Felipe Massa δεν βρίσκεται επ’ ουδενί υπό επιτήρηση. Στην πραγματικότητα, στη Ferrari έχουμε το καλύτερο οδηγικό δίδυμο στον κόσμο. Περιμένω από τον Felipe να κάνει πολύ καλό αγώνα στο Μπαχρέιν, ύστερα από τις καταπληκτικές κατατακτήριες της Μαλαισίας.

Το περίμενα ότι θα επανερχόμασταν πιο δυναμικά στη Μαλαισία. Ξέρω ότι έχουμε μια θαυμάσια ομάδα και ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Δεν πρόκειται για μικροπράγματα. Είναι μια μεγάλη μάχη, στην οποία παίρνουν μέρος οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές του κόσμου. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί ξέρω ότι υπάρχει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα εξέλιξης για το μονοθέσιο».
Aπό:ΜsFree

top