Σώος και αβλαβής βγήκε ο Χάικι Κοβαλάινεν από το σοβαρό ατύχημα που είχε στο GP Ισπανίας. Ο οδηγός της McLaren δεν έχει υποστεί κάποιον εμφανή τραυματ

Σώος και αβλαβής βγήκε ο Χάικι Κοβαλάινεν από το σοβαρό ατύχημα που είχε στο GP Ισπανίας. Ο οδηγός της McLaren δεν έχει υποστεί κάποιον εμφανή τραυματισμό και μόνο προληπτικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις.


Ο φινλανδός έφυγε με αρκετά μεγάλη ταχύτητα πάνω στα προστατευτικά λάστιχα στον 22ο γύρο του αγώνα, όταν το εμπρός αριστερό ελαστικό του διαλύθηκε στην 9η στροφή.

Αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι έπαθε κάτι σοβαρό, ωστόσο μετά από λίγο οι κάμερες έδειξαν τον 27χρονο πιλότο πάνω στο φορείο να χαιρετάει τους οπαδούς στην κερκίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η FIA, η κατάστασή του είναι σταθερή χωρίς ορατά τραύματα, ενώ οι άνθρωποι της McLaren εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα επανέλθει σύντομα στην αγωνιστική δράση.

Ο CEO της βρετανικής ομάδας, Μάρτιν Γουίτμαρς, τόνισε: "Πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά, αφού χτύπησε το κεφάλι του και έπαθε διάσειση. Επίσης, παραπονιόταν για πόνους στον αγκώνα, αλλά αυτό ήταν φυσιολογικό να συμβεί. Δεν υπάρχουν σημάδια σοβαρού τραυματισμού και αυτά είναι τα καλά νέα. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καλά πολύ σύντομα. Δεν είμαι γιατρός, αλλά πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το GP Τουρκίας (11/5)".

Από:www.sport.gr

top