Αισιόδοξη με την πρόοδο των δοκιμών η Honda


Η Honda επέστρεψε στην πίστα δοκιμών αυτή την εβδομάδα μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της φετινής σεζόν.

Ο πιλότος δοκιμών της ομάδας, Άλεξ Βουρτς ξεκίνησε το πρόγραμμα τη Δευτέρα, με τον Ρούμπενς Μπαρικέλο να αναλαμβάνει την RA108 την Τρίτη και την Τετάρτη και τον Τζένσον Μπάτον να ολοκληρώνει τις δοκιμές την Πέμπτη.

"Αυτή την εβδομάδα είδαμε τις πρώτες δοκιμές μέσα στη σεζόν του 2008 όπου καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα μονοθέσιο σε σχέση με τα 2 μονοθέσια στις δοκιμές πριν από την αρχή της σεζόν", είπε ο διευθυντής της ομάδας δοκιμών της Honda, Στιβ Κλαρκ. "Η εξέλιξη της RA108 εξελίσσεται καλά και είχαμε πολλά εξαρτήματα στην ατζέντα δοκιμών. Η μεγάλη μας εξέλιξη είναι ένα αεροδυναμικά βελτιωμένο πακέτο που έδωσε με επιτυχία μία βελτίωση στους χρόνους, παρόλα αυτά δεν θα γνωρίζουμε μέχρι το ισπανικό γκραν πρι αν αυτό είναι όντως ένα σημαντικό βήμα εμπρός σε σχέση με τους αντιπάλους μας"

"Εκτός από την εξέλιξη του τωρινού μονοθεσίου, δουλεύουμε με την Bridgestone για τα ελαστικά του 2009", πρόσθεσε. "Αγωνιζόμενοι εδώ σε θερμότερες συνθήκες, δεν είχαμε προβλήματα με το να ζεστάνουμε τα ελαστικά χωρίς κουβέρτες και είναι μία ευχαρίστηση να οδηγείς ένα μονοθέσιο και πάλι με σλικ ελαστικά. Ανυπομονούμε για την πρόκληση να χρησιμοποιούμε τα μονοθέσια την επόμενη χρονιά χωρίς κουβέρτες ελαστικών και μειωμένη αεροδυναμική. Θα είναι ενδιαφέρων".
Aπό:sportaction.gr

top