"Ετοιμος για Τουρκία"

Ο Χάικι Κοβαλάινεν πιστεύει ότι δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο GP Τουρκίας (9-11/5), παρά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στην Καταλούνια την περασμένη εβδομάδα."Ανυπομονώ να μπω ξανά στο μονοθέσιο, αλλά την απόφαση δεν θα την πάρω εγώ. Θα την πάρει η FIA και θα είναι βασισμένη στο θέμα της ασφάλειας και μόνο" - Χάικι Κοβαλάινεν

Ο φινλανδός οδηγός της McLaren έφυγε με 230 km/h και προσέκρουσε με δύναμη στα προστατευτικά λάστιχα κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Ισπανία. Παρότι χρειάστηκαν 10 λεπτά για να απεγκλωβιστεί από το κόκπιτ του μονοθεσίου του, βγήκε ανέπαφος από το ατύχημα.

Πλέον, ο 27χρονος πιλότος έχει αρχίσει ξανά προπονήσεις με στόχο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο Ιστανμπούλ Παρκ, αν και για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να περάσει από ιατρικό τεστ της FIA.

"Θέλω να γυρίσω στους αγώνες το συντομότερο δυνατό", είπε ο Κοβαλάινεν. "Από το ατύχημα στην Βαρκελώνη και μετά, αυτή είναι η μοναδική μου έγνοια. Νιώθω καλά, το σφίξιμο στον λαιμό έχει φύγει πια, οπότε γύρισα στις προπονήσεις.

"Εφυγα από την Ισπανία την Πέμπτη (1/5) και επέστρεψα στην Φινλανδία όπου θα κάνω ειδικό πρόγραμμα με τον γιατρό της ομάδας. Αρχικά θα κάνω ελαφρύ πρόγραμμα, το οποίο θα ενταθεί λίγο πριν από το αγωνιστικό τριήμερο στην Τουρκία.

"Το επόμενο βήμα είναι να περάσω το τεστ φυσικής κατάστασης της FIA. Ανυπομονώ να μπω ξανά στο μονοθέσιο, αλλά την απόφαση δεν θα την πάρω εγώ. Θα την πάρει η FIA και θα είναι βασισμένη στο θέμα της ασφάλειας και μόνο".

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα της ασφάλειας, ο φινλανδός τόνισε: "Ολοι όσοι εμπλέκονται στο χώρο, ειδικά η FIA, πάντα εργάζονται για την βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών, όμως η F1 είναι ριψοκίνδυνο σπορ. Το γνωρίζεις αυτό ως οδηγός, αλλά δεν το σκέφτεσαι. Αν απασχολείσαι με τέτοια πράγματα, χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου".

Από Sport.gr

top