Και οι μικροί έχουν τύχη...?

Η απόσυρση της Super Aguri λόγω χρεωκοπίας από το πρωτάθλημα Formula 1 έφερε πάλι στην επιφάνεια τη συζήτηση για το κατά πόσο οι μικρές ιδιωτικές ομάδες μπορούν να επιβιώσουν σε αυτήν την πολύ ανταγωνιστική εποχή του σπορ. Υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο η παρουσία των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και οι τεράστιοι προϋπολογισμοί τους δεν αφήνουν περιθώριο επιβίωσης στις ιδιωτικές ομάδες. Από την άλλη, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι με σωστή διαχείριση και οι μικρές ομάδες μπορούν να είναι βιώσιμες.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Colin Kolles ο επικεφαλής της Force India. Ο Kolles, που βρίσκεται σε αυτήν τη θέση από την εποχή της που ο Alex Schneider αγόρασε την Jordan και την ονόμασε Midland, δήλωσε ότι οι ανεξάρτητες ομάδες έχουν μέλλον στη Formula 1: «Έχουν οπωσδήποτε μέλλον αν ακολουθούν το σωστό επιχειρηματικό μοντέλο. Έχουμε δείξει στο παρελθόν, καθώς αλλάζαμε από Jordan σε Midland, από Midland σε Spyker και από Spyker σε Force India ότι μπορείς να βρεις επενδυτές και μετόχους αν έχεις καλό επιχειρηματικό μοντέλο, καθαρό ισολογισμό και καθαρή εταιρεία».

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι μικρές ομάδες, σύμφωνα με τον Kolles, είναι να μην προσπαθούν να κάνουν πράγματα πάνω από τις δυνατότητές τους: «Όταν η Μidland ανέλαβε την Jordan, μου ασκήθηκε έντονη κριτική για την πολιτική μείωσης εξόδων και όλοι μου έλεγαν ότι είναι λάθος. Αλλά ο μόνος στόχος ήταν να επιβιώσουμε και να κάνουμε το καλύτερο με ό,τι είχαμε. Η Super Aguri είναι το παράδειγμα του τι μπορεί να πάει στραβά. Όταν είσαι πολύ μικρός και προσπαθείς αμέσως να φτάσεις στα αστέρια, δεν θα τα καταφέρεις. Πρέπει να πας βήμα-βήμα».
Από:Msfree.gr

top