Απαρηγόρητος ο Σούτιλ

Ο Κίμι Ράικονεν έσπευσε να απολογηθεί στον Αντριαν Σούτιλ για την σύγκρουση που είχαν οι δύο πιλότοι λίγους γύρους πριν από το τέλος της κούρσας στο Μονακό, που κόστισε στον γερμανό την 4η θέση.

Apo sport.gr

Ο Σούτιλ έκανε τον αγώνα της ζωής του στους δρόμους του Πριγκιπάτου και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει την 4η θέση. Ομως αμέσως μετά την τελευταία περίοδο με αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Κίμι Ράικονεν έχασε τον έλεγχο της Ferrari του στα φρένα μετά το τούνελ και καρφώθηκε στο πίσω μέρος της Force India.

Η ζημιά που προκλήθηκε στο μονοθέσιο του Σούτιλ, τον ανάγκασε να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας του και να εγκαταλείψει μέσα σε δάκρυα.

"Βασικά τα φρένα μου ήταν κρύα εκείνη τη στιγμή και μπλόκαρε το πίσω μέρος", ήταν η εξήγηση του Ράικονεν για το συμβάν. "Εχασα τον έλεγχο και δυστυχώς τον χτύπησα. Προσπάθησα να κόψω ταχύτητα, αλλά δεν υπήρχε χώρος να κάτι άλλο. Κι εγώ έχασα την 5η θέση.

"Αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Είπα συγγνώμη και στον Σούτιλ και στην ομάδα του, γιατί είναι σπάνιο να βρεθούν στη θέση να πάρουν μια 4η θέση".

Από την πλευρά του, πάντως, ο Σούτιλ ήταν απαρηγόρητος. "Είναι πραγματικά κρίμα, ήμασταν τόσο κοντά. Ηταν η καλύτερη κούρσα της ζωής μου και δυστυχώς συνέβη ό,τι συνέβη. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, είμαι πολύ απογοητευμένος", είπε ο 25χρονος οδηγός.

top