"Δένει" τον Κούμπιτσα η BMW

Υστερα από το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα αρκετές ομάδες της F1, η ΒΜW Sauber σπεύδει να κρατήσει τον πολωνό οδηγό στις τάξεις του τουλάχιστον μέχρι το 2010.Η ιστοσελίδα του περιοδικού Autosport επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Κούμπιτσα και ισχυρίζεται ότι στο συμβόλαιο του 24χρονου οδηγού, που λήγει το 2009, υπάρχει οψιόν αυτόματης επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο.

Η οψιόν, η οποία λέγεται ότι λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο, επιτρέπει στην BMW Sauber να αποφασίσει αν θέλει να τον κρατήσει ως το 2010, κάτι που φαίνεται βέβαιο ότι θα κάνει, δεδομένης της εντυπωσιακής φόρμας του πολωνού στο ξεκίνημα της σεζόν.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα εμπόδιζε τους ανθρώπους της BMW Sauber να πουλήσουν το συμβόλαιο του Κούμπιτσα σε κάποια άλλο team, τη στιγμή που ομάδες όπως είναι η Ferrari και η Renault φέρονται να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση να συνεργαστούν μαζί του.

Σύμφωνα, πάντως, με τον επικεφαλής της BMW, Μάριο Τάισεν, η γερμανική ομάδα πρόκειται να ανακοινώσει τους δύο αγωνιστικούς οδηγούς της για το 2009 το προσεχές καλοκαίρι.

Μετά τους 5 πρώτους αγώνες της σεζόν, ο Κούμπιτσα έχει μία pole position και δύο παρουσίες στο βάθρο και βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 24 βαθμούς, 4 περισσότερους από τον team mate του, Νικ Χάιντφελντ.

Από:Sport.gr

top