Φεύγει η F1 από το Μανί-Κουρ

Το φετινό GP Γαλλίας στο τέλος Ιουλίου θα είναι το τελευταίο που θα φιλοξενήσει η πίστα του Μανί-Κουρ, όπως επιβεβαίωσε ο Μπέρνι Εκλεστοουν.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην L`Equipe, ο ισχυρός άνδρας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τόνισε: "Η ανησυχία μας είναι η τοποθεσία. Το 2008 θα είναι η τελευταία φορά που τα πράγματα θα συνεχίσουν ως έχουν. Θα μου άρεσε πάρα πολύ ένα γαλλικό GP στους δρόμους του Παρισιού".

Ο Εκλεστοουν πρόσθεσε: "Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν μου είπε ότι θα δούμε αν θα μπορούμε να έχουμε GP στο Παρίσι ή λίγο έξω από αυτό. Δεν είναι απαραίτητο αυτό να γίνει για το 2009, πιθανότατα πάμε για το 2010".

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πέρυσι και τότε στο τραπέζι είχαν πέσει 3 πιθανές τοποθεσίες για να αντικαταστήσουν το Μανί-Κουρ. Πρόκειται για τις πόλεις Βερσαλλίες και Εβρι και μία τοποθεσία κοντά στην Ντίσνεϊλαντ, στα ανατολικά του Παρισιού.

Ο Εκλεστοουν έχει εκφράσει εδώ και καιρό την δυσφορία του για την πίστα του Μανί-Κουρ, η οποία βρίσκεται 250 km νότια του Παρισιού, λέγοντας ότι δεν είναι εύκολα προσβάσιμη και υπολείπεται των σύγχρονων προδιαγραφών που θέτει η F1.

Το Μανί-Κουρ φιλοξενεί το γαλλικό GP ανελλιπώς από το 1991. Κατά καιρούς έχει γίνει σε διάφορες πίστες όπως στην Πολ Ρικάρ και την Ντιζόν-Πρενουά.

Από:Sport.gr

top