Μόσλεϊ: Η FIA θα χάσει τον έλεγχο της F1 χωρίς εμένα


Ο πρόεδρος της FIA , Μαξ Μόσλεϊ ξεκίνησε τις προσπάθειές του να κερδίσει την ψηφοφορία εμπιστοσύνης από τα μέλη της FIA στέλνοντας μία επιστολή στους προέδρους των εθνικών συλλόγων, προειδοποιώντας τους για τα όσα μπορεί να γίνουν αν απομακρυνθεί από την θέση του.

Ένα από τα κύρια σημεία της επιστολής του ήταν ο ισχυρισμός ότι η
FIA μπορεί να χάσει τον έλεγχο της F 1 αν απομακρυνθεί από την θέση του τη στιγμή που όπως φαίνεται διαπραγματεύεται την εκατονταετή εμπορική συμφωνία που η FIA είχε δώσει στη FOM του Μπέρνι Έκλστοουν. Οι συζητήσεις σχετίζονται με την επιθυμία του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων να αλλάξει τους όρους του ισχύοντος συμβολαίου.

Στην επιστολή του ο Μόσλεϊ προειδοποιεί ότι αν αναγκαστεί να απομακρυνθεί από την θέση του, κάποιος που συμπαθεί τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων μπορεί να ανέβει στην εξουσία και να συμφωνήσει στις αλλαγές της συμφωνίας, κάτι που δεν θα έκανε εκείνος. Στην ίδια επιστολή, ο Μόσλεϊ καλύπτει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και τον ζωτικό του ρόλο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το μάνατζμεντ της διοργάνωσης και κλείνει την επιχειρηματολογία του λέγοντας ότι έχει την πρόθεση να αποχωρήσει τον Οκτώβριο του 2009 όταν θα λήξει η θητεία του.Από:Sportaction.gr

top