Ψυχρολουσία της Honda στη Super Aguri


Η μητρική εταιρεία της Super Aguri , η Honda , "πάγωσε" την ομάδα που έχει τη βάση της στο Λίφιλντ, ενώ δεν υπάρχει ακόμα κανένα ίχνος των μονοθεσίων των Σάτο και Ντέιβιντσον στην Τουρκία.

Παρά το ότι ο Αγκούρι Σουζούκι ανακοίνωσε ότι η ομάδα του στην
F 1 βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσει το μέλλον της στο σπορ, η Honda είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να χαρακτηριστεί εξασφαλισμένη η ύπαρξη της θυγατρικής της.

Η
Super Aguri ανακοίνωσε ότι είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την γερμανική Weigl Group AG , με τον Σουζούκι να λέει ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία για αγορά μετοχικού μεριδίου της ομάδας στην F 1 και ότι κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στην ομάδα να αγωνίζεται στο άμεσο μέλλον. Η Honda , πάντως είπε ότι η συμφωνία μόνο σίγουρη δεν είναι και το Reuters ισχυρίζεται ότι τα μονοθέσια των Τακούμα Σάτο και Άντονι Ντέιβιντσον παραμένουν στο εργοστάσιο της ομάδας, στο Οξφορντσαϊρ και δεν έχουν μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη. Άλλες ομάδες έστειλαν τα μονοθέσιά τους άμεσα από την πίστα Καταλούνια με πλοίο από την Τεργέστη της βόρειας Ιταλίας, με τον επίσημο έλεγχο για τον 5ο γύρο του πρωταθλήματος από την FIA να διεξάγεται την Πέμπτη.

"Γνωρίζω ότι ο Αγκούρι Σουζούκι συνεχίζει να ψάχνει για επενδυτή και του ευχόμαστε τα καλύτερα", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της
Honda , Νικ Φράι σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. "Καθώς αναζητούμε συνεργάτη για περισσότερο από ένα χρόνο, δυστυχώς, φαίνεται δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος στις επόμενες 48 ώρες. Φαίνεται δύσκολο μία εταιρεία του μεγέθους της Weigl να είναι ικανή να υποστηρίξει μία ανταγωνιστική ομάδα της F 1, εκτός φυσικά κι αν υπάρχουν κι άλλοι συνεργάτες που δεν έχουν γίνει γνωστοί".

Η
Super Aguri λέγεται ότι έχει χρέος 100 εκ. δολαρίων στη Honda για κινητήρες και τεχνική υποστήριξη και θεωρείται ότι αυτό το γεγονός απομάκρυνε τους προηγούμενους υποψήφιους αγοραστές, την Dubai International Capital και την βρετανική Magma Group που σταμάτησε τις συζητήσεις με την μικρή ομάδα αφήνοντάς την σε κρίση πριν από το ισπανικό γκραν πρι του περασμένου τριημέρου. Η Honda τόνισε πρόσφατα ότι δεν έχει πλέον τη θέληση να συνεχίσει την βοήθεια προς την Super Aguri , υπονοώντας ότι η τελευταία ήταν ικανή να αγωνιστεί στη Βαρκελώνη μόνο χάρη στην οικονομική στήριξη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Σουζούκι συνάντησε υψηλόβαθμα στελέχη της Honda στο Τόκιο την Τετάρτη σε μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να διατηρήσει την ομάδα του στη ζωή και θα υπάρχει άλλη μία συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, καθώς δεν ήταν παρών όλο το συμβούλιο λόγω εθνικής αργίας.

Ενώ τόσο ο Σάτο όσο και ο Ντέιβιντσον επιμένουν ότι προχωρούν μπροστά με τις συνηθισμένες τους προετοιμασίες, οι ελπίδες της
Super Aguri να αγωνιστεί στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα δεν δείχνουν πολλές.

Από:sportaction.gr

top