Αποχώρησε η Super Aguri


Η Super Aguri αναγκάστηκε να ανακοινώσει την άμεση απόσυρσή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.


Η ιαπωνική ομάδα πάλευε για την επιβίωσή της από τη στιγμή που κατέρρευσε τον Απρίλιο η συμφωνία εξαγοράς των μετοχών της από επιχειρηματικό όμιλο με έδρα το Ντουμπάι.

Το team του Αγκούρι Σουζούκι έτρεξε στο ισπανικό GP λαμβάνοντας προσωρινή οικονομική υποστήριξη από την Honda, ωστόσο δεν θα είναι παρών στο GP Τουρκίας (9-11/5) όπως και στους υπόλοιπους αγώνες, αφού δεν κατάφερε να βρει μόνιμη λύση.

"Δυστυχώς θα πρέπει να σας πληροφορήσω ότι η ομάδα παύει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες", είπε ο Σουζούκι. "Η απώλεια οικονομικής υποστήριξης έβαλε την ομάδα σε οικονομικές περιπέτειες. Με την βοήθεια της Honda, καταφέραμε με κάποιον τρόπο να συνεχίσουμε, αλλά είναι δύσκολο να βρούμε μια λύση ώστε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας, οπότε αποφασίσαμε να αποσυρθούμε".

Η Super Aguri έκανε ντεμπούτο στην F1 το 2006, με τις ευλογίες της Honda, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις της Arrows, η οποία είχε αποχωρήσει το 2002.

Εχοντας ως οδηγούς τον ιάπωνα Τακούμα Σάτο και τον βρετανό Αντονι Ντέιβιντσον, πέρυσι πήρε τους πρώτους της 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 9η θέση της τελικής κατάταξης στους κατασκευαστές, 2 πόντους πίσω από την Honda.

Σε 4 κούρσες φέτος, δεν κατάφερε να πάρει κάποιον βαθμό, με την καλύτερή της επίδοση να είναι η 13η θέση του Σάτο στην Βαρκελώνη.

top