Χάμιλτον: Η ποινή δεν θα με σταματήσει


Ο Λιούις Χάμιλτον της McLaren είπε ότι μπορεί ακόμα να κερδίσει το γαλλικό γκραν πρι παρά το γεγονός ότι έχει ποινή 10 θέσεων στο εναρκτήριο grid.

"Νιώθω αρκετά αισιόδοξος ότι μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε εκεί. Αυτή είναι η δουλειά μου. Πρέπει να έχω πίστη στον εαυτό μου και την ομάδα", είπε ο 23χρονος Βρετανός. "Εξακολουθώ να νιώθω ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα αλλά θα είναι μία πραγματική σκληρή πρόκληση".

Ο Χάμιλτον δέχθηκε την ποινή επειδή έπεσε στο πίσω μέρος της Ferrari του παγκόσμιου πρωταθλητή, Κίμι Ράικονεν, στο pit-lane του καναδικού γκραν πρι την περασμένη Κυριακή. Το ατύχημα, με τον Φινλανδό να είναι ακινητοποιημένος δίπλα στην BMW Sauber του Ρόμπερτ Κούμπιτσα μπροστά από ένα κόκκινο φανάρι στην έξοδο του pit lane ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν στην πίστα, έφερε τους 2 διεκδικητές του τίτλου εκτός αγώνα.

Ο Ράικονεν κατέκρινε τον Χάμιλτον για το περίεργο ατύχημα την Κυριακή και δεν δήλωσε κάτι διαφορετικό για την οδήγηση του Βρετανού μερικές ημέρες μετά. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος μπορεί να σε χτυπήσει όταν στέκεσαι στο κόκκινο φως δίπλα σε ένα άλλο μονοθέσιο", είπε στην ιστοσελίδα του. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είδε το κόκκινο φως και περισσότερο από αυτό, τα 2 αυτοκίνητα λίγο πιο κάτω. Πιστεύω ότι ο Χάμιλτον άξιζε την ποινή του".

Ο Χάμιλτον, που εμφανίστηκε με το αφεντικό της ομάδας του, τον Ρον Ντένις και τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή του 1996, τον Ντέιμον Χιλ, στην παρουσίαση καμπάνιας για να ενθαρρυνθούν νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με κάθε μορφή μηχανοκίνητων σπορ, είπε ότι το έχει ήδη ξεπεράσει. Ο ίδιος μάλιστα απέρριψε το ότι το ατύχημα του Μόντρεαλ ήταν η ασχημότερη στιγμή του στην καριέρα των 24 αγώνων του στη F 1. "Δεν ήταν καθόλου κοντά στις χειρότερες στιγμές μου. Για την ακρίβεια δεν πιστεύω καθόλου ότι ήταν μία άσχημη στιγμή", είπε. "Ήταν μία από εκείνες τις καταστάσεις όπου πρέπει να αποδεχθείς και να προχωρήσεις. Στον αγώνα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση".

Ο Χάμιλτον ήταν τρεις βαθμούς μπροστά από τον Ράικονεν στη βαθμολογία πριν από το Μόντρεαλ αλλά η εγκατάλειψή τους επέτρεψε στον Κούμπιτσα να κερδίσει και να πάρει διαφορά τεσσάρων βαθμών. "Πιστεύω ότι ο τίτλος θα είναι πολύ δύσκολο να κατακτηθεί αλλά δεν σχεδιάζω να περιμένω μέχρι τον τελευταίο αγώνα", είπε ο Χάμιλτον, νικητής 2 αγώνων φέτος και 2ος πέρυσι πίσω από τον Ράικονεν. "Θα πιέσουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να τα καταφέρουμε, δεν έχει σημασία αν γίνει νωρίς ή στον τελευταίο αγώνα, αρκεί να τα καταφέρουμε".

Από:Sportaction.gr

top