Στην BMW Sauber θέλουν να αποφύγουν τον υπερβολικό ενθουσιασμό από τη νίκη στον Καναδά

Αν κάποιοι έχουν όλο το δικαίωμα να πανηγυρίζουν μετά το Grand Prix Καναδά, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους της BMW Sauber. Το ονειρικό 1-2 που έγινε από τη γερμανοελβετική ομάδα, με τον Robert Kubica να κερδίζει και τον Nick Heidfeld να ακολουθεί έφερε τον Πολωνό στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών και την BMW στη 2η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, μόνο 3 βαθμούς πίσω από τη Ferrari.

Ο τεχνικός διευθυντής της BMW, Willy Rampf, ξέρει πολύ καλά ότι η υπεραιοσιοδοξία μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα του και από την επόμενη κιόλας ημέρα του θριάμβου αρνείται να μιλήσει για πρωτάθλημα: «Είναι πολύ νωρίς. Είμαστε πολύ υπερήφανοι με ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής, την πρώτη μας νίκη και το 1-2 που την έκανε ακόμα καλύτερη. Είναι κάτι που ονειρευόμασταν. Αλλά είναι υπερβολικά νωρίς να μιλάμε για το πρωτάθλημα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Από την αρχή της σεζόν υπάρχουν δύο πολύ δυνατές ομάδες, οι Ferrari και McLaren, που είναι ισοδύναμες και λίγο πιο μπροστά από εμάς, και η κατάσταση παραμένει έτσι. Δεν νομίζω ότι η συνολική εικόνα έχει αλλάξει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της BMW, Mario Theissen: «Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και τώρα επικεντρωνόμαστε στο Magny-Cours και στο τι μπορούμε να καταφέρουμε εκεί. Πετύχαμε το στόχο μας. Ό,τι κάνουμε από εδώ και στο εξής θα είναι παραπάνω».
Aπό:Msfree.gr

top