Ο Carls Ghosn δηλώνει ότι η Renault θα μείνει στη Formula 1 για πολλά χρόνια


Η περιπέτεια της Renault στη Formula 1 είχε το ζενίθ της, με τους δύο τίτλους που κατέκτησε η γαλλική ομάδα το 2005 και το 2006 αλλά τώρα φαίνεται ότι έχει ακολουθήσει η ύφεση. Το 2007 ήταν μια δύσκολη χρονιά, με την ομάδα να μην είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο ανταγωνιστική με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και το 2008 δεν είναι καλύτερο. Στο σημείο του πρωταθλήματος που βρισκόμαστε, μάλιστα, τα αποτελέσματα είναι ακόμα χειρότερα από τα αντίστοιχα περσινά.

Ο διευθυντής της Renault, Carlos Ghosn, έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση αλλά υποστηρίζει, με δηλώσεις του στην ‘Gazetta dello Sport’, ότι η ομάδα του δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη αλλά αντιθέτως θα τη βλέπουμε για πολύ καιρό ακόμα: «Να εγκαταλείψουμε τη μάχη σαν ηττοπαθείς; Ποτέ! Σε κάθε περίπτωση, θα μείνουμε στη Formula 1 για πολλά χρόνια. Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας για ανάκαμψη θα φανούν στο 2ο μισό του πρωταθλήματος. Είναι προφανές ότι τώρα δεν είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα».

Ο Ghosn σχολίασε την πολιτική της FIA για τη «φθηνότερη» F1 και αποκάλυψε ότι ο προϋπολογισμός της Renault είναι το ίδιο υψηλός με των αντιπάλων της: «Μας αρέσει η πολιτική της FIA για μείωση των εξόδων αλλά δεν είναι αλήθεια ότι ξοδεύουμε λιγότερα από τους άλλους. Αλλιώς, δεν θα είχαμε πάρει δύο πρωταθλήματα τα τρία τελευταία χρόνια».

Τέλος, ο διευθυντής της Renault φάνηκε αισιόδοξος ότι ο Fernando Alonso θα παραμείνει στην ομάδα, αλλά αν καταφέρουν να του δώσουν ένα καλό μονοθέσιο: «Ο Fernando είναι πολύ σημαντικός, έχει δώσει μεγάλο κίνητρο στην ομάδα. Είναι μαχητής και πολύ τίμιος. Είναι δική μας υποχρέωση να του δώσουμε ένα καλό μονοθέσιο. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνει μαζί μας. Κανένας γάμος δεν στεριώνει στη Formula 1 χωρίς αποτελέσματα. Όλοι στην ομάδα ξέρουν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω».
Από:Msfree.gr

top