Η Toro Rosso αποδεικνύει ότι οι κινητήρες της Ferrari είναι καλύτεροι από εκείνους της Renault

Οι πρόσφατες εξαιρετικές εμφανίσεις της Scuderia Toro Rosso και κυρίως του Sebastian Vettel, έχουν προκαλέσει προβληματισμό όχι μόνο στους αντιπάλους της Ιταλικής ομάδας αλλά και στη «μεγάλη αδερφή», Red Bull Racing. Κι αυτό γιατί όπως απέδειξε στη Γερμανία ο ταλαντούχος οδηγός, οι πελατειακοί κινητήρες της Ferrari που χρησιμοποιεί η Scuderia Toro Rosso, φέρεται να έχουν πλεονέκτημα έναντι των πελατειακών Renault που χρησιμοποιεί η RBR.

Με δεδομένο ότι οι διαφορές στο σασί που έχουν οι δύο ομάδες είναι ελάχιστες, τη διαφορά την κάνουν οι V8. Κι αναλογιστεί κανείς ότι η «μικρή αδερφή» πήρε το καινούριο σασί, RB4 ή STR3 – όπως θέλετε εσείς τη λέτε, μόλις στο γκραν πρι του Μονακό (άρα έχει γράψει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα και έχει σαφώς λιγότερα δεδομένα σε ότι αφορά στο στήσιμο και τις λειτουργίες του μονοθεσίου), προκαλεί πραγματικά αίσθηση το γεγονός ότι ο Vettel πάει τόσο γρήγορα.

Κι αν στο Hockenheim δεν βρέθηκε σε αντιπαράθεση με τους Mark Webber και David Coulthard, είχε για ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα πίσω του τον ηγέτη της Renault, Fernando Alonso. Που πολύ απλά, δεν μπορούσε να τον περάσει. Η συνέχεια του σόου του Vettel δίνεται στην Ισπανία και τις δοκιμές εξέλιξης των ομάδων στο σιρκουί της Jerez. Να είσαι επί δύο ημέρες πρώτος στην κατάταξη και μάλιστα με μία Toro Rosso, δεν είναι μικρό πράγμα...
Από:Msfree.gr

top