Ποινή για Hamilton - Η νίκη στον Massa! (updated)

Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο των κριτών στο περιστατικό του 42ου γύρου μεταξύ Hamilton και Raikkonen, όπου ο Βρετανός προσπέρασε τον Φινλανδό με αμφισβητούμενο τρόπο στην πρώτη στροφή της πίστας, αποφασίστηκε να δωθεί ποινή διέλευσης από τα pits στον Hamilton μετά τη λήξη του αγώνα! Αυτό σημαίνει ότι του προστέθηκε επιπλέον χρόνος 25 δευτερολέπτων, και έτσι κατέληξε τρίτος στην κατάταξη μετά από τους Massa και Heidfeld. Όπως είναι κατανοητό, η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα καθώς ο Massa πλησίασε ακόμα περισσότερο τον Hamilton στην κορυφή, έχοντας πια 74 βαθμούς έναντι 76, ενώ ο ακόμα μεγαλύτερος χαμένος είναι ο Raikkonen, ο οποίος αν τερμάτιζε θα έβλεπε τις ελπίδες του για το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο να αυξάνονταν αισθητά.

Οι αντιδράσεις των ομάδων

H "ζημιωμένη" από την απόφαση, McLaren ενημέρωσε τους αγωνοδίκες ότι θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασής τους, με αυτό να σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα θα επικυρωθεί στο Διεθνές Δικαστήριο Ενστάσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι άνθρωποι της βρετανικής ομάδας δεν πήραν αυτή την απόφαση άμεσα αλλά μετά από ώριμη σκέψη, κυρίως για την ισχύ της ένστασής τους. Μία τέτοια αντίδραση κρίνεται λογική, κυρίως λόγω της κρισιμότητας του συγκεκριμένου αποτελέσματος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μιας και αλλάζει τα δεδομένα για τον τίτλο.

Από την πλευρά της Ferrari, υπήρχε κριτική για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Hamilton κατά την επιστροφή του στην πίστα, με τον διευθυντή της ομάδας Stefano Domenicalli να δηλώνει ότι ο Hamilton κέρδισε την πρώτη θέση βασιζόμενος στο πλεονέκτημα που είχε από το "κόψιμο" του σικέιν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Domenicalli έχουν ως εξής: «Προσωπικά, νομίζω ότι ήταν κάπως ακραίο. Είναι φυσιολογικό όταν επιτίθεσαι να αγωνίζεσαι, αλλά το πρόβλημα βρίσκεται στο πλεονέκτημα που μπορεί να πάρει κάποιος όταν κάνει μία κίνηση, και αυτό είναι το σημαντικό σημείο, οπότε πιστεύω ότι αυτο θα πρέπει να εξεταστεί. Ποιο έιναι πραγματικά το πλεονέκτημα που μπορείς να πάρεις σε τέτοιες συνθήκες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επόμενη περίπτωση, στην πρώτη στροφή; Αυτό, κατά την άποψη μου, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αλλά έτσι είναι οι αγώνες». Ο Domenicalli δεν δέχτηκε να σχολιάσει την απόφαση των κριτών, λέγοντας ότι: «Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε αποφάσεις. Το μόνο πράγμα που θα έλεγα θα ήταν πως μόλις μας κάλεσαν οι κριτές, καταθέσαμε την άποψη μας και αυτό ήταν όλο. Τότε οι κριτές άκουσαν και την πλευρά του Hamilton, και αυτή είναι η απόφαση. Πάνω σε αυτό δεν θέλουμε να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο».

top