SF: Στην pole position η Milan

Η Milan θα εκκινήσει από την Pole position στον πρώτο εκ των δύο αγώνων της Superleague Formula που διεξάγονται στην πίστα του Nurburgring αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο θεσμός που συνδυάζει το πάθος του ποδοσφαίρου με τις συγκινήσεις της πίστας επισκέπτεται τη Γερμανία και έστω και αργά, ο Robert Doornbos πήρε το όπλο του. Ο Ολλανδός «Rossoneri» που θεωρείται ίσως το μεγαλύτερο όνομα που τρέχει στην SF κατάφερε να αφήσει στην άκρη τις ατυχίες του Donington και να κάνει την πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι 18 ομάδες χωρίστηκαν μέσω κλήρωσης σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο γκρουπ, συμμετείχαν οι FC Basel, SC Corinthians, Galatasaray SK and FC Porto, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Rangers, AS Roma και ο Ολυμπιακός με τις τέσσερις να περνούν στον επόμενο γύρο και τον Kasper Andersen να χάνει την πρόκριση για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου αφού ήταν πέμπτος την ώρα που στα προημιτελικά περνούν οι τέσσερις πρώτοι.

Στο έτερο γκρουπ, ο Doornbos σημείωσε την καλύτερη επίδοση για την Milan με τις Anderlecht, Liverpool and Flamengo να παίρνουν επίσης το εισιτήριο για τους οκτώ. Τα ζευγάρια που προέκυψαν για τα ημιτελικά ήταν: FC Basel v Flamengo, AC Milan v FC Porto, Corinthians v Liverpool FC, RSC Anderlecht v Galatasaray SK.

Ο Max Wiesel της Basel συνέχισε τις εκπληκτικές του εμφανίσεις και κατάφερε να επικρατήσει του Tuka Rocha αφού άλλωστε είναι Γερμανός και ξέρει καλά τη συγκεκριμένη πίστα. Στη δεύτερη κόντρα, ο Antonio Pizzonia απέδειξε ότι δεν θα έχει ρόλο κομπάρσου, κερδίζοντας την πρόκριση για λογαριασμό της Corinthians.  Έπειτα ο Doornbos επικράτησε του Tristan Gommendy ενώ στην τελευταία μάχη των προημιτελικών, ο Alessandro Pier Guidi οδήγησε τη Galatasaray στην τετράδα.

Μάλιστα συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα νικώντας και τον Wiesel. Στον έτερο ημιτελικό, στη μεγάλη μάχη των δύο πρώην οδηγών της Formula 1, ο Doornbos επικράτησε του Pizzonia. Όμως στον τελικό κόντρα δεν είδαμε αφού το Τουρκικό μονοθέσιο έμεινε από καύσιμα και έτσι η Milan πήρε την pole διά παριπάτου.

Από την τελευταία θέση θα εκκινήσει η Flamengo καθώς δέχθηκε ποινή δέκα θέσεων γιατί ο Rocha αγνόησε τις σημαίες των κριτών. Μπροστά του θα είναι ο νικητής του δεύτερου αγώνα στην Αγγλία, Borja Garcia καθώς δεν κατάφερε καν να γράψει χρόνο για λογαριασμό της Sevilla. Κι μία θέση πιο μπροστά, θα είναι το μονοθέσιο της Roma γιατί ο Enrico Toccacelo είχε μία έξοδο.

H σειρά εκκίνησης του 1ου αγώνα:


 1. Robert Doornbos         AC Milan
 2. Alessandro Pier Guidi   Galatasaray
 3. Antonio Pizzonia        Corinthians
 4. Max Wissel              FC Basel
 5. Craig Dolby             Anderlecht
 6. Adrian Valles           Liverpool
 7. Tristan Gommendy        FC Porto
 8. Kasper Andersen         Olympiacos
 9. Yelmer Buurman          PSV Eindhoven
10. Nelson Philippe         Borussia Dortmund
11. Duncan Tappy            Tottenham Hotspur
12. James Walker            Rangers
13. Davide Rigon            Beijing Guoan
14. Andy Soucek             Atletico Madrid
15. Andi Zuber              Al Ain
16. Enrico Toccacelo        AS Roma
17. Borja Garcia            Sevilla FC
18. Tuka Rocha              Flamengo

Η εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha για τη Superlegaue Formula θα αρχίσει στις 14:20 την Κυριακή. Θα προβληθούν highlights από τις κατατακτήριες δοκιμές αλλά και από τον πρώτο αγώνα ενώ θα μεταδοθεί σε απ’ ευθείας μετάδοση όλος ο δεύτερος αγώνας.

top