Ο Timo Glock επιβεβαίωσε τη φόρμα της Toyota και ήταν ταχύτερος το πρωί του Σαββάτου

Η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix Μπαχρέιν είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς η τελική κατάταξη ήταν κάπως διαφορετική από την αναμενόμενη. Η παρουσία του Timo Glock στην πρώτη θέση δεν αποτελεί έκπληξη αλλά το ότι έχει πίσω τη Ferrari του Felipe Massa είναι κάπως αναπάντεχο. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Nico Rosberg με τη Williams και ακολούθησαν οι Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Nelson Piquet, Robert Kubica, Kazuki Nakajima, Jarno Trulli και Nick Heidfeld. Πολύ πίσω έμειναν οι οδηγοί της Brawn GP και της Red Bull, πιθανώς προσπαθώντας να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους για τις κατατακτήριες.

Ξεκίνημα

Ο καιρός ήταν τυπικός «μπαχρεϊνικός» στο ξεκίνημα της περιόδου, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 36 βαθμούς και τον άνεμο της ερήμου να φυσά δυνατότερα από χθες. Όπως έγινε και στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, οι οδηγοί βγήκαν για έναν αναγνωριστικό γύρο και ύστερα επέστρεψαν στα γκαράζ των ομάδων τους, περιμένοντας να βγει κάποιος άλλος να καθαρίσει την πίστα. Καθώς όμως δεν έβγαινε κανείς, στα πρώτα 10 λεπτά δεν υπήρχε καθόλου δράση.

Η ανάγκη για βελτίωση όμως δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες και οι οδηγοί της Ferrari ήταν οι πρώτοι που βγήκαν στη σκονισμένη πίστα για μερικούς χρονομετρημένους γύρους. Τους ακολούθησαν οι οδηγοί της Toyota, επίσης παλιοί γνώριμοι του σιρκουί στο Sakhir. Σε αυτό το πρώτο στάδιο οι Ferrari ήταν ελαφρώς ταχύτερες, με τον Kimi Raikkonen να ανεβαίνει στην κορυφή.

Εντυπωσιακός Hamilton

Στα επόμενα λεπτά όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για τις δικές τους προσπάθειες. Ο Timo Glock πέρασε πρώτος, ενώ στις πιο πίσω θέσεις η κατάταξη άλλαζε συνεχώς, καθώς η κατάσταση της πίστας βελτιωνόταν και οι χρόνοι έπεφταν. Ακόμα οι οδηγοί έτρεχαν με τα σκληρότερα ελαστικά και στο τέλος ενός stint με αυτά ο Lewis Hamilton έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο, που τον έφερε στην κορυφή.

Έχοντας μπει για τα καλά στο 2ο μισό της περιόδου, άρχισαν οι προσπάθειες με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Ο Lewis Hamilton, που ήταν από τους πρώτους που δοκίμασε, έριξε εντυπωσιακά το χρόνο και αύξησε τη διαφορά που είχε στην πρώτη θέση σε πάνω από 1 δευτερόλεπτο. Έπειτα από μερικά λεπτά ο Timo Glock πέρασε πρώτος, για να εγκαταλείψει δυστυχώς λίγο αργότερα την προσπάθειά του ύστερα από μηχανική βλάβη στην πίσω ευθεία.

Δυνατή η Ferrari

Πλησιάζοντας στα τελευταία λεπτά, τα μονοθέσια της Ferrari έδειχναν σε αρκετά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Παρασκευή, με τον Felipe Massa να έχει ανέβει στη 2η θέση και τον Kimi Raikkonen να είναι 5ος, πίσω από τον Lewis Hamilton. Ανάμεσα στους «μεγάλους», που δεν είχαμε συνηθίσει να τους βλέπουμε τόσο ψηλά, βρισκόταν ο Nico Rosberg με τη Williams στην 3η θέση.

Η ολοκλήρωση της περιόδου βρήκε τον Timo Glock να παραμένει στην κορυφή, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε. Ο Massa ήταν 2ος και ακολούθησαν οι Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Nelson Piquet, Robert Kubica, Kazuki Nakajima, Jarno Trulli και Nick Heidfeld.

top